Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

" Ο μάγος του Οζ " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ – THE WIZARD OF OZ


Adventure, Family, Fantasy | 1939 | USA | 102’

σκηνοθεσία: Victor Fleming, George Cukor

παίζουν: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

21:30 | Αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος Εργατικό Κέντρο | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 | στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους



    Η Dorothy, ένα ορφανό κορίτσι που περνά μια μονότονη ζωή στη φάρμα των θείων της, θα ζήσει την απόλυτη περιπέτεια, όταν ένας δυνατός άνεμος θα τη μεταφέρει στη μαγική Γη του Οζ. 

    Η ταινία αποτελεί τη γνωστότερη και εμπορικότερη μεταφορά του μυθιστορήματος του L. Frank Baum The Wonderful Wizard of Oz (1900). Οι χαρακτήρες αρχέτυπα παραπλανιούνται σε ένα σχεδόν ψυχεδελικό σύμπαν με κάστρα, μάγισσες και μαγικά γοβάκια συνθέτοντας μια από τις εξυπνότερες αλληγορίες για την ενηλικίωση. Η πρωτοποριακή για την εποχή της σκηνοθεσία, τα ειδικά της εφέ, τα εξωπραγματικά σκηνικά, και η χρήση του τεχνικόλορ από τη μία, και η θαυμάσια πλοκή της με την έξοχη μουσική επένδυση από την άλλη, υφαίνουν ένα από τα ομορφότερα παραμύθια που απεικονίστηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Αποτέλεσε δε έμπνευση για πολλούς μεγάλους σκηνοθέτες του φανταστικού όπως ο Guillermo del Toro και ο Peter Jackson.

    Προτάθηκε για 6 βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας 2 (Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το Over the Rainbow και Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης), ενώ έχασε αυτό της καλύτερης ταινίας από το Όσα Παίρνει ο Άνεμος. Το 1989 προστέθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική», ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε το Over the Rainbow ως το καλύτερο κινηματογραφικο τραγούδι όλων των εποχών.



δείτε την ταινία στο IMDB



κριτική του Roger Ebert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN