Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

​Προβολή ταινίας "H Nύχτα των Zωντανών Nεκρών" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΤΕΤΑΡΤΗ 01 NOEMBΡΙΟΥ


H Nύχτα των Zωντανών Nεκρών – The Night of the Living Dead

Horror| 1968 | USA | 96’

σκηνοθεσία: George A. Romero

παίζουν: Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman

21:30 | Baba Yaga | Είσοδος ελεύθερη


     Δυο αδέρφια, ο Johnny και η Barbra, πηγαινουν στο νεκροταφειο της παλιας τους πολης για να επισκεφτουν τον ταφο του πατερα τους. Ο Johnny φοβιζει την Barbra, θυμιζοντας της ποσο την ειχε τρομοκρατησει οταν, παιδι ακομη, την απειλουσε οτι οι νεκροι ειχαν σηκωθει για να την πιασουν. Συντομα όμως ο εφιαλτης της Barbra γινεται πραγματικοτητα...

    Γυρισμένη στα τελη του ’60 με ελάχιστο budget, η Νυχτα των Ζωντανων Νεκρων, διατηρει και σημερα την αμετριαστη υπεροχη της στο ειδος, αποτελωντας μια απο τις πιο κλασικες ταινιες τρομου ολων των εποχων.

    Η ταινία είναι μια παραβολή και αποτελεί μια μικρογραφία του κοινωνικού συνόλου, ενός μικρόκοσμου υπό την απειλή της εξαφάνισης. Το φιλμ λειτουργεί ως μια κοινωνιολογική μελέτη που επικεντρώνεται εξίσου στο φύλο, τη φυλή και τις ηλικίες των ηρώων. Με την πραγματιστική, σχεδόν ντοκιμαντερίστικη προσέγγισή της, η ταινία αγγίζει τα προβλήματα που απασχόλησαν την Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του ‘60: πολιτική αναταραχή, ρατσισμός, φόβος για τον όχλο, κλπ. Η νύχτα των ζωντανών νεκρών είναι αποτελεσματική όμως και σε ψυχαγωγικό επίπεδο, αφού αποτελεί ένα έντονο, εφιαλτικό, κλειστοφοβικό ταξίδι στον αποκαλυπτικό τρόμο. Άξια έχει κερδίσει την φήμη της κλασικής ταινίας για όλους τους λάτρεις του φανταστικού και του τρόμου.


     Ο δημιουργός της, Τζωρτζ Άντριου Ρομέρο που πέθανε πρόσφατα (George Andrew Romero, 4 Φεβρουαρίου 1940 – 16 Ιουλίου 2017) ήταν Αμερικανοκαναδός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μοντέρ του κινηματογράφου, γνωστός για τις ταινίες τρόμου που σκηνοθέτησε με θέμα μια φανταστική κυριαρχία των ζόμπι. Ο Ρομέρο χαρακτηρίζεται συχνά ως πρωτοπόρος με μεγάλη επίδραση στο είδος της ταινίας τρόμου.


    H προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ομάδας Puppet Myth και εγκαινιάζει την συνεργασία της λέσχης με το Baba Yaga για μια σειρά ειδικών αφιερωμάτων και προβολών με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN