Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Twinsters & Romeo is Bleeding (the doc!) την Πέμπτη 12/10 στο Exile Room

ΠΕΜΠΤΗ 12/10

Τα δύο τελευταία ντοκιμαντέρ του American Film Showcase είναι αφιερωμένα στους νέους. Αγγίζοντας την κουλτούρα των δρόμων (Romeo is Bleeding) αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγουν τα social media (Twinsters), η τελευταία μέρα του αφιερώματος μας εξηγεί, με συνοπτικές διαδικασίες, τι σημαίνει να είσαι νέος στον 21ο αιώνα!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
INFO: www.afsgreece.com
>> στις 19:00 @ Exile Room

Twinsters (2015, 89’) 
Σκηνοθεσία: Σαμάνθα Φούτερμαν, Ράιαν Μιγιαμότο

Τον Φεβρουάριο του 2013, η Αναΐς Μπορντιέ, μία Γαλλίδα φοιτήτρια μόδας κορεάτικης καταγωγής που ζει στο Λονδίνο, έπεσε τυχαία πάνω σε ένα βίντεο στο YouTube όπου εμφανιζόταν η Σαμάνθα Φούτερμαν, μία ηθοποιός από το Λος Αντζελες, και έμεινε άφωνη από την τρομερή ομοιότητά τους. Αφού ανακαλύπτει ότι είχαν γεννηθεί και οι δύο την ίδια μέρα στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, και δόθηκαν για υιοθεσία, η Αναΐς αποφασίζει να προσεγγίσει τη Σαμάνθα μέσω Facebook. Μεγαλωμένες σε διαφορετικές ηπείρους, οι δύο κοπέλες αρχίζουν να διερευνούν περαιτέρω αυτή την απίθανη σύμπτωση, με ανάμεικτα συναισθήματα που κυμαίνονται από το σοκ και τη δυσπιστία μέχρι τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό, προκειμένου να επιβεβαιώσουν αυτό που υποψιάζονται: ότι είναι δίδυμες αδελφές που χωρίστηκαν στη γέννα!

Δείτε το trailer ΕΔΩ
>> στις 21:00 @ Exile Room

Ο Ρωμαίος Αιμορραγεί / Romeo Is Bleeding (2015, 93’) 
Σκηνοθεσία: Τζέισον Ζέλντες
Ένας θανάσιμος πόλεμος συμμοριών ανάμεσα στις γειτονιές του Ρίτσμοντ στοιχειώνει τη διχασμένη πόλη της Καλιφόρνια. Ο 22χρονος Ντoντέ Κλαρκ θα μπορούσε να ήταν και ο ίδιος μέρος του προβλήματος, αν δεν είχε καταφέρει να φιλτράρει την οργή του γράφοντας ποίηση για τις εμπειρίες του. Ως έφηβος, ελάχιστα είχε ενδιαφερθεί για να μελετήσει το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο σχολείο. Τώρα, όμως, δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει τις ομοιότητες ανάμεσα στο έργο του Σαίξπηρ και τη ζωή στο Ρίτσμοντ. Χρησιμοποιώντας τη φωνή του για να εμπνεύσει τους γύρω του, αποφασίζει να διασκευάσει και να ανεβάσει μια σύγχρονη, αστική εκδοχή του έργου, με την ελπίδα να ξεκινήσει έναν παραγωγικό διάλογο για τη βία και να ξαναγράψει το τραγικό του φινάλε με τη βοήθεια των νέων της περιοχής. 
Δείτε το trailer ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN