Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Προβολή avant-première της ταινίας «La sindrome di Antonio»






Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19.30




Προβολή avant-première

της ταινίας «La sindrome di Antonio»στο Ιταλικό Ινστιτούτο


Η ταινία «La sindrome di Antonio» του ιταλού σκηνοθέτη Claudio Rossi Massimi για πρώτη φορά στην Ελλάδα




    Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σας προσκαλεί την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.30 στην avant-première της ταινίας «La sindrome di Antonio» του ιταλού σκηνοθέτη Claudio Rossi Massimi.
    Στην προβολή θα είναι παρών ο σκηνοθέτης και η παραγωγός της ταινίας Lucia Macale (Imago Films).    Η ταινία θα προβληθεί στην ιταλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.



Η ΤΑΙΝΙΑ


    Η ταινία “La sindrome di Antonio” του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Claudio Rossi Massimi αφηγείται το ταξίδι ενός νεαρού, του Αντόνιο, μαγεμένου από την πλατωνική φιλοσοφία, μέσα από υπέροχες τοποθεσίες της Ελλάδας που για εκείνον θα είναι πηγή σπουδαίων αποκαλύψεων.


    Το έργο γυρίστηκε στην Ελλάδα, την Απουλία και την Ρώμη. Επίσης πρόκειται για την τελευταία ταινία στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο μεγάλος ηθοποιός Giorgio Albertazzi. Πράγματι η ταινία έχει αφιερωθεί στη μνήμη του. Δίπλα του ερμηνεύουν νέοι ηθοποιοί όπως οι Biagio Iacovelli και Queralt Badalamenti, αλλά και μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου όπως οι Remo Girone και Antonio Catania.


    Η ταινία παρουσιάστηκε στις 18 Οκτωβρίου 2016 σε αβάν πρεμιέρ στην Festa del Cinema di Roma (Γιορτή Κινηματογράφου Ρώμης) για το τμήμα ΚΙΝΟ και κυκλοφόρησε στις αίθουσες της Ιταλίας από τις 17 Νοεμβρίου 2016.


    Στη συνέχεια ήταν μεταξύ των φιναλίστ στην διοργάνωση l’OIFF Turin Cinefest. Προσφάτως (Απρίλιος 2017) η ταινία διαγωνίστηκε στο Video Festival της Imperia όπου κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και επιλέχθηκε μεταξύ των έξι ιταλικών ταινιών που συμμετείχαν στο N.I.C.E. Film Festival της Ρωσίας όπου έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια.Ήταν μεταξύ των φιναλίστ στο Ariano International Film Festival κερδίζοντας ειδική μνεία για το σενάριο και τους διαλόγους.




     Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ


     Συγγραφέας, σκηνοθέτης και ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής, ο Claudio Rossi Massimi (Ρώμη, 1950) συνεργάζεται με την RAI (Ιταλική Κρατική Ραδιοτηλεόραση) συνεχώς από το 1978 μέχρι σήμερα: έχει γυρίσει για την ΙΚΡ πολυάριθμα ντοκυμαντέρ όπως και προγράμματα ποικίλης ύλης αλλά και διερεύνησης. Στο ραδιόφωνο παρουσίασε εκπομπές του πρώτου και δευτέρου προγράμματος και ήταν η φωνή πολλών διάσημων εκπομπών της ιταλικής κρατικής ραδιοφωνίας. Πάντοτε για την ΙΚΡ, εργάστηκε ως σκηνοθέτης και κειμενογράφος της εκπομπής «RAI a quel paese», μιας περιοδεύουσας εκπομπής ποικίλης ύλης που γυριζόταν στις κοινότητες των ιταλών ομογενών (Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη). Σήμερα έχει στο δυναμικό του, ως σκηνοθέτης και κειμενογράφος, πολλά ντοκυμαντέρ ιστορικού-πολιτιστικού περιεχομένου που προβλήθηκαν από τα δίκτυα RaiUno, RaiTre e Rai Storia. Από το 2000 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της IMAGO Film με 42 ντοκυμαντέρ στο δυναμικό του.


    Τα ντοκυμαντέρ του έχουν λάβει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς της Ιταλίας και του εξωτερικού, όπως στις διοργανώσεις Festival del Cinema Archeologico di Rovereto, “AcheoRoma e Cortocinema” και στο Festival del Cinema Archeologico di Pesaro. Η ταινία του «Per una Europa libera e unita» (Για μια Ευρώπη ελεύθερη και ενωμένη) που προβλήθηκε για πρώτη φορά διεθνώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες τράβηξε την προσοχή και τις επεφημίες των παρόντων ευρωβουλευτών, όπως και των κορυφαίων αντιπροσώπων της Επιτροπής Πολιτισμού. Το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο «Το σύνδρομο του Αντόνιο» της οποίας υπογράφει την υπόθεση, το σενάριο και την σκηνοθεσία. Η ταινία «Το σύνδρομο του Αντόνιο» βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία στο 12ο Festival Internazionale d’Arte cinematografica di Imperia (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικής Τέχνης της Ιμπέρια) και βρίσκεται μεταξύ των έξι μοναδικών ταινιών από την Ιταλία που επιλέχθηκαν για το N.I.C.E. Festival di Mosca e San Pietroburgo της Ρωσίας.


Πληροφορίες


Ημερομηνία : Δευ 16 Οκτ 2017Ωράριο: Στις 19:30Διοργανώνεται από : Imago FilmsΣε συνεργασία με : Istituto Italiano di CulturaΕίσοδος : Ελεύθερη




La Sindrome di Antonio - Trailer Ufficiale

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN