Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Προβολή ταινίας ​Fedora από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




Κυριακές γεμάτες Ελλάδα


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ: MADE IN GREECE


Fedora 


Drama, Romance | 1978 | UK | 116’

παίζουν: William Holden, Marthe Keller, Hildegard Knef

21:30 | Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) 

Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών

σκηνοθεσία: Billy Wilder



    Μια διάσημη ντίβα του Χόλιγουντ, που έχει αποσυρθεί χρόνια από τα φώτα της διασημότητας, αυτοκτονεί στο Παρίσι. Ένας παραγωγός που παρακολουθεί την κηδεία της θυμάται την πρόσφατη συνάντησή τους στην Κέρκυρα και βρίσκεται μπροστά στην αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου κινηματογραφικού μυστικού.
    Σε ευθεία γραμμή με τη δομή του «Sunset Blvrd.», το «Fedora» ξετυλίγεται μέσα από το voice over του 18 χρόνια μεγαλύτερου αλλά ακόμη ακαταμάχητα γοητευτικού Γουίλιαμ Χόλντεν και αφηγείται την ιστορία μιας ντίβας, το ίδιο ή και ακόμη πιο διάσημης από την Νόρμα Ντέσμοντ της Γκλόρια Σουάνσον. Η αυτοκτονία της στα πρώτα λεπτά της ταινίας θα είναι μόνο η αρχή του τέλους για ένα μυστήριο που μοιάζει να ζει ταυτόχρονα στις ακρογιαλιές της Κέρκυρας και στα ασπρόμαυρα 40s, στην πιο eurotrash εκδοχή μιας χολιγουντιανής ταινίας και στο «σοβαροφανές» σινεμά του auteur, στην φαντασίωση μιας αιώνιας νεότητας και στην πειραγμένη εκδοχή ενός φιλμ-νουάρ με αντιστοιχίες που μόνο ο Γουάιλντερ θα μπορούσε να αναδείξει πάνω στην ίδια τη βιομηχανία του θεάματος.
    Αταξινόμητη, γεμάτη ελαττώματα, λαμπερή, κουρασμένη, αστεία τόσο που δεν ντρέπεται να γελοιοποιηθεί, σύμβολο μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί και σίγουρη πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το σινεμά θα βρει τον τρόπο να μην την ξεχάσει ποτέ, η Φεντόρα είναι μια ντίβα που έρχεται από το παρελθόν για ένα τελευταίο comeback.



τρέιλερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN