Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Απολογιστικό | Cinema4all




   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/6 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, η προβολή της καθολικά προσβάσιμης κόπιας της ταινίας «Μια ζωή την έχουμε» του Γιώργου Τζαβέλα. 
   H Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με την συνεργασία του Διαφοροζώ υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, διαμόρφωσαν τον χώρο ώστε να είναι φιλικός και προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία [ΑμεΑ] / Εμποδιζόμενα Άτομα, ενώ είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σχετικοί φορείς και σύλλογοι ΑμεΑ της πόλης. 
   Την εκδήλωση προλόγισαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Βασίλης Παπαευσταθίου από τη Νεα Κινηματογραφική Λέσχης Καλαμάτας, ο Γιώργος Λαζαρίδης από το Διαφοροζώ, ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, ο Στάθης Καμβασινός, εκπρόσωπος της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ, η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, Λέκτορας και ερευνήτρια στο πεδίο της Οπτικοακουστικής Προσβασιμότητας και των Τεχνολογιών Μετάφρασης, ο Θανάσης Παπαντωνόπουλος, παραγωγός προσβάσιμου προγράμματος και πιστοποιημένος ακουστικός περιγραφέας και ο Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης, ανάπηρος ακτιβιστής, ενώ υποστηρίχθηκαν οι ομιλίες από από ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και χειλανάγνωση από την Θεοδώρα Τσαποΐτη, Διερμηνέα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
   Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε εκτυπωθεί και σε μεγαλογράμματη γραφή, Braille και QR. Στον χώρο τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Χημική Τουαλέτα ΑΜΕΑ και είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ισότιμη παρακολούθηση της ταινίας από όλους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μεγάλη οθόνη προβολής περίπου 50 τ.μ. που δέσποζε, μετατρέποντας την πλατεία για ένα βράδυ σε θερινό σινεμά.
   Μετά το πέρας την ταινίας, ακολούθησε διάλογος των διοργανωτών με μέλη του Συνδέσμου Τυφλών και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Με αυτή την γεύση, έκλεισε μια κινηματογραφική βραδιά που έδωσε την ίδια ευκαιρία σε όλους τους ανθρωπους να παρακολουθήσουν - κάποιοι ίσως για πρώτη φορά - την αγαπημένη ελληνική ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Μια ζωή την έχουμε», με τον Δημήτρη Χορν και την Υβόν Σανσόν, χάρη στις τεχνικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει στο φιλμ, με πρωτοβουλία και πιστοποίηση της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία.
   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία-Movement of artists with disabilities για όλα και να βεβαίωσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν θα εξαντληθεί σε μια δράση. Ο αγώνας για ισότιμη καθολική πρόσβαση από την καλλιτεχνική παραγωγή μέχρι την καθημερινή δραστηριότητα είναι διαρκής και επίμονος. Ευχαριστούμε πολύ τo Διαφοροζώ για την ιδέα και την άψογη συνεργασία, και το Δήμο Καλαμάτας για την υποστήριξή του.
   Και βέβαια ένα ευχαριστώ θα θέλαμε να απευθύνουμε σε όλους τους υποστηρικτές της δράσης: Elite City Resort, Messinian Bay Hotel, Spinos Coffee Micro Roastery, Makers Coffee & Sandwich Shop, koromilask.gr, Στο κύμα Καλαματα, στους Άρη Κορομηλά, Ανδρέα Ζαγάκο, Κώστα Ανδριανόπουλο και Έβελυν Καμβυσίδη για την βοήθεια τους και σε όλους όσους συνέβαλαν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό για την πραγματοποίηση της βραδιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN