Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Προβολή ταινίας " Τρικυμία " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

21.30  Τρικυμία - Tempest [1982]

σκηνοθεσία: Paul Mazursky
παίζουν: John Cassavetes, Gena Rowlands, Susan Sarandon
διάρκεια: 140 λεπτά

χώρος προβολής – αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
ώρα προβολής -- 21:30
είσοδος -- 4 ευρώ
είσοδος ελεύθερη -- για νέους κάτω των 18 ετών

Το κατά πολλούς θεωρούμενο τελευταίο έργο του Σαίξπηρ επέλεξε να διασκευάσει το 1982 ο Πολ Μαζέρσκι για τον κινηματογράφο. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έγινε στη δική μας Αθήνα και στην Μάνη. Τεράστια χολυγουντιανά ονόματα ήρθαν στην πρωτεύουσά μας, όπως οι Ρόουλαντς, Κασσαβέτης, Σαράντον και Γκάσμαν. Στην ελεύθερη αυτή μετάφραση του έργου οι διακοπές στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ειδυλλιακές είναι.

Ο πρωταγωνιστής, Φίλιπ Δημήτριους, είναι ένας ευρισκόμενος σε κρίση μέσης ηλικίας νεοϋορκέζος αρχιτέκτονας. Αφού ανακαλύψει την απιστία της συζύγου του, εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη και μετακομίζει σε ένα εγκαταλελειμμένο ελληνικό νησί παρέα με την έφηβη κόρη του. Στην Αθήνα θα γνωρίσει μία τραγουδίστρια και γυρίζοντας στο νησί, η μοίρα θα του επιφυλάξει αρκετές εκπλήξεις.



Παρά την εμπορική της αποτυχία, η ταινία εκτιμήθηκε από πολλούς κριτικούς και κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο, καθώς και το βραβείο για την καλύτερη ηθοποιό στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η προβολή πραγματοποιείται με την συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Γίνε Σαίξπηρ για μία μέρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN