Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Προβολή ταινίας " Το παιδί και το δελφίνι " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

21.30   Το Παιδί και το Δελφίνι - Boy on a Dolphin [1957]

σκηνοθεσία: Jean Negulesco
παίζουν: Alan Ladd, Clifton Webb, Sophia Loren
διάρκεια: 111 λεπτά

χώρος προβολής – αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
ώρα προβολής -- 21:30
είσοδος -- 4 ευρώ
είσοδος ελεύθερη -- για νέους κάτω των 18 ετών

   Το παιδί και το δελφίνι αποτελεί την πρώτη αμερικανική παραγωγή στο ελλαδικό χώρο καθώς και την πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε Cinemascope 55. Είναι μια δραματική-ρομαντική ταινία παραγωγής 1957 που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του David Divine "Boy on a dolphin".

   Μια ατίθαση νησιώτισσα από την Ύδρα βρίσκει στο βυθό ένα αρχαίο άγαλμα που αναπαριστά ένα παιδί πάνω σε ένα δελφίνι, και στην προσπάθειά της να πιάσει την καλή μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες με έναν Αμερικανό αρχαιολόγο και κάποιον αρχαιοκάπηλο.

Συμπαθητική αλλά κάπως επιφανειακή χολιγουντιανή ταινία γυρισμένη στην Ύδρα με διάσημους πρωταγωνιστές, όπως την Σοφία Λόρεν (στο χολιγουντιανό της εδώ ντεμπούτο), τον Άλαν Λαντ και σε έναν μικρο, αλλά χαρακτηριστικό μυστηριώδη ρόλο τον Αλέξη Μινωτή. Η ταινία έχει μεν τουριστική οπτική, αλλά η σκηνοθεσία του έμπειρου Γιαν Νεγκουλεσκο είναι φροντισμένη και εμπλέκει με ενδιαφέροντα «εξωτισμό» την καλή φωτογραφία (των νησιωτικών τοπίων) με το κοσμοπολίτικο στυλ και την ατμοσφαιρική μουσική του Φριντχοφερ.



Η υπέροχη μουσική της ταινίας ήταν υποψήφια για Όσκαρ και έχει ως βασικό μοτίβο τη μελωδία του τραγουδιού του Τάκη Μωράκη «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;» που εδώ το τραγουδάει στα ελληνικά η Σοφία Λόρεν σε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές της ταινίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN