Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

“Invisible” από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης




Invisible” από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης


Την κορυφαία ελληνική ταινία του 2016 Invisible του Δημήτρη Αθανίτη, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπροπύργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό  -απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.
Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Αρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του… 
Η ταινία ήταν για 17 εβδομάδες στις αίθουσες της Αθήνας και συνεχίζει με προβολές σε 20  ελληνικές πόλεις ενώ έχει τιμηθεί με 10 βραβεία:
-      Μεγάλο Βραβείο στη Figueira Film Art, Β Βραβείο και Βραβείο Ανδρικού Ρόλου στη Φλωρεντία MIFF
-      Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ανδρικού Ρόλου στο London GFF και Βραβεία Σκηνοθεσίας, Ανδρικού Ρόλου, Β Ανδρικού Ρόλου, Μοντάζ στο Bridges IFF.
-      6 υποψηφιότητες στα Maverick MOview Awards LA,
-      6 υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας και συμμετοχή σε περισσότερα από 20 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Παραγωγή: Δημήτρης Αθανίτης, Πάνος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης
Σενάριο: Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Αθανίτης
Φωτογραφία: Γιάννης Φώτου
Μοντάζ: Σταμάτης Μαγουλάς
Μουσική: Papercut
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μενέλαος Χαζαράκης Ευα Στυλάντερ, Κόρα Καρβούνη, Χρήστος Μπενέτσης, Νικολίτσα Ντρίζη, Κώστας Ξυκομηνός
Διάρκεια: 84 λεπτά

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης θα παρουσιάσει την ταινία και μετά το τέλος της προβολής θα συνομιλήσει με το κοινό.
Είσοδος ελεύθερη
















Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο facebook και το twitter για να ενημερώνεστε εγκαίρως για το πρόγραμμα προβολών και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN