Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Προβολές ταινιών " Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι " και " Ο Δράκουλας των Εξαρχείων " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


21.30   Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι - The Big Lebowski [1998]




σκηνοθεσία: Joel Coen, Ethan Coen

παίζουν: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore

διάρκεια: 117 λεπτά


trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ngV0RBhGZmE

χώρος προβολής – αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
ώρα προβολής -- 21:30
είσοδος -- 4 ευρώ
είσοδος ελεύθερη -- για νέους κάτω των 18 ετών

     Ο “The Dude” Lebowski, άνεργος χίπης, και ο φίλος του Walter, βετεράνος του Βιετνάμ, προσπαθούν στα διαλείμματα ενός τουρνουά μπόουλινγκ να ξεδιαλύνουν την υπόθεση μιας απαγωγής και της συνωνυμίας του πρώτου μ’ έναν διάσημο εκατομμυριούχο.

     Δύο χρόνια μετά το οσκαρικό Fargo, οι αδελφοί Cohen εμπνέονται από το έργο του Raymond Chandler και ειδικότερα από τον «Μεγάλο Ύπνο», και δημιουργούν ένα μοναδικό κινηματογραφικό υβρίδιο με εκπληκτικά σκηνοθετικά ευρήματα (εντυπωσιάζουν οι στιλιζαρισμένες ονειρικές σεκάνς), φοβερό χιούμορ, εκλεκτό soundtrack (Ellington, Dylan, Mancini, Beefheart κ.α.), έναν αντι-ήρωα Jeff Bridges που μοιάζει να γεννήθηκε για να παίξει αυτόν τον ρόλο και μερικούς από τους πιο φευγάτους χαρακτήρες που έχουν υπάρξει ποτέ.

     Ταινία υπονομευτικά αιχμηρή, το “The Big Lebowski” αποτελεί καυστικό σχόλιο πάνω στον αμερικάνικο τρόπο σκέψης. Ξεπέρασε γρήγορα την αρχική εμπορική απογοήτευση και τις χλιαρές κριτικές, λατρεύτηκε από τους απανταχού σινεφίλ και απέκτησε μια αδιαμφισβήτητη cult αξία.

Το 2014, η Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου πρόσθεσε την ταινία στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου, ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική»


23.45   O Δράκουλας των Εξαρχείων [1983]





σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός

παίζουν: Τζίμης Πανούσης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σάκης Μπουλάς

διάρκεια: 85 λεπτά


trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PARLnKhXVd8

χώρος προβολής – αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
ώρα προβολής -- 23:45
ελεύθερη μεταμεσονύκτια προβολή

     Ο τρελός ορθοπεδικός από τα Καρπάθια Βίκτωρ Παπαδόπουλος (Κ. Τζούμας) έχει εγκατασταθεί στα Εξάρχεια μαζί με την κόρη του (Ι. Μαυράκη) και τους δύο βοηθούς του. Για να κερδίσει χρήματα κλέβει μέλη από νεκρούς μουσικούς με σκοπό να τους ξαναφέρει στη ζωή και να δημιουργήσει το καλύτερο ροκ συγκρότημα, τις Μουσικές Ταξιαρχίες με αρχηγό τον Τζίμη Πανούση. Όμως οι νεκροί, με αρχηγό το Χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας (Α. Καφετζόπουλος) επαναστατούν για τις επιδρομές του στα νεκροταφεία και επιτίθενται στο σπίτι του.


     Η αναρχική μανιχαϊστική ταινία του Νίκου Ζερβού, συχνά αναφέρεται ως η πιο καλτ ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα: το σουρεαλιστικό σενάριό της, η επιρροή από τις b-horror movies του 60’ και ’70, οι αναφορές της στις ταινίες του Γουότερς και το λαμπερό καστ της, που περιλαμβάνει από τον Κωνσταντίνο Τζούμα, τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Τζόνι Βαβούρα, μέχρι τον Νικόλα Άσιμο, τον Τζίμη Πανούση και τον Δημήτρη Πουλικάκο, της προσδίδουν μια μυθική σινεφίλ δημιουργία που όμοιά της δεν γυρίστηκε ποτέ ξανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN