Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

«Η περιφρόνηση» του Γκοντάρ από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης





«Η περιφρόνηση» του Γκοντάρ από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης



     Τη γαλλική ταινία του Jean-Luc Godard «Η περιφρόνηση» (Le mépris), παραγωγής 1963, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα και του Γαλλικού Ινστιτούτου και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
     Η ιστορία της αποξένωσης ενός ζευγαριού βασισμένη στο μυθιστόρημα "Il Disprezzo" του Alberto Moravia.
     Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Δυσαρεστημένος όμως με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό), η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.

Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard
Σενάριο: Alberto Moravia
Παίζουν: Brigitte Bardot, Jack Palance, Michel Piccoli κ.ά.
Διάρκεια: 103΄




Είσοδος ελεύθερη


Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο facebook και το twitter για να ενημερώνεστε εγκαίρως για το πρόγραμμα προβολών και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN