Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Κινηματογραφικό αφιέρωμα "Διαφορετικότητα και ενσωμάτωση" στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών






Κινηματογραφικό αφιέρωμα

Διαφορετικότητα και ενσωμάτωση

Diversità e integrazione

Rassegna cinematografica

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017
ώρα 19.00
Ιstituto Italiano di Cultura, Patission 47
Auditorium

Πρόγραμμα προβολών

06/02/17 - Mater Natura di M.Andrei
13/02/17 - Civico zero di C.Maselli
20/02/17 - Cover boy di C.Amoroso

Οι ταινίες προβάλλονται στα ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



-Mater Natura (di M.Andrei): στη λαϊκή Νάπολη η τρανς Desiderio - γνωστή και ως Salvatore - εξασφαλίζει τα προς το ζην εκδιδόμενη και ζει σε διαρκή αντίθεση με τον αυστηρό γονέα που δεν αποδέχεται την ταυτότητα του φίλου και την παράλογη ζωή.  Βοηθούμενη από ένα πολύχρωμο γκρουπ φίλων και φιλενάδων στη σύνθεση της οποίας κυριαρχούν οι τρανς, οι γκέι και οι πόρνες, η Desiderio επιτυγχάνει να διορθώσει τις σχέσεις με την οικογένεια προέλευσης, ακολουθώντας εν τω μεταξύ τα διάφορα στάδια ενός θεατρικού θεάματος που ο γκέι φίλος Massimino και άλλοι ερασιτέχνες ηθοποιοί προσπαθούν με κόπο ν ανεβάσουν στη σκηνή προκαλώντας τις προκαταλήψεις της γειτονιάς.


- Cover boy (di C.Amoroso): ο Ioan, 23 ετών, αφήνει τη Ρουμανία για ν' αναζητήσει την τύχη του στην Ιταλία συνοδεία ενός φίλου. Φτάνει στη Ρώμη και δέχεται τη βοήθεια του Michele ο οποίος δουλεύει στο σταθμό. Ο άντρας τον φιλοξενεί και τον ερωτεύεται, παρόλο που το παιδί φαίνεται να μην ενδιαφέρεται...



- Civico zero (di C.Maselli): Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τα προβλήματα της μετανάστευσης και του κοινωνικού αποκλεισμού στη Ρώμη. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην πρωτεύουσα και χωρίζεται σε τρία επεισόδια που είναι πραγματικές ιστορίες: βασίζεται στο βιβλίο "Το όνομα του αλήτη" του Federico Bonadonna. Οι επαγγελματίες ηθοποιοί, δίπλα στους πραγματικούς χαρακτήρες, είναι οι Ornella Muti και Massimo Ranieri.





Πληροφορίες

Ημερομηνία : Από Δευ 6 Φεβ 2017 Έως Δευ 20 Φεβ 2017

Ωράριο: Στις 19:00

Διοργανώνεται από : Istituto Italiano di Cultura di Atene

Είσοδος : Ελεύθερη









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN