Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Μερικοί το προτιμούν καυτό - δωρεάν προβολή στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 01/07

   Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει στις εκδηλώσεις στο Ιστορικό Κέντρο που διοργανώνουν ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουλίου, με σκοπό να προβάλουν την περιοχή κατά τη θερινή περίοδο και να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας σ' αυτή.

   Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών θα προβάλλει την Παρασκευή 1 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο στην πλατεία Όθωνος την ταινία Μερικοί το Προιμούν Καυτό.

   Στο Σικάγο της ποτο-απαγόρευσης του 1929, δυο φουκαράδες μουσικοί γίνονται άθελά τους μάρτυρες μιας γκανγκστερικής δολοφονίας. Για να ξεφύγουν από τη μαφία μεταμφιέζονται σε γυναίκες και «κρύβονται» σε ένα μουσικό συγκρότημα που πηγαίνει στο Μαϊάμι για παραστάσεις.

   Ο Wilder, ο δημιουργός που ανήγαγε την κομεντί σε τέχνη και ενέπνευσε μια ολόκληρη σχολή, συνθέτει μια απολαυστική κωμωδία καταστάσεων, παρωδία των γκανγκστερικών ταινιών της εποχής, με κύρια χαρακτηριστικά το πανέξυπνο σενάριο (βασισμένο στη δουλειά των Robert Thoeren και Michael Logan), τη θαυμάσια ατμόσφαιρα, το εξαιρετικό μοντάζ και ρόλους που ταιριάζουν γάντι στους πρωταγωνιστές τους.

   Oσο απολαυστικό κι αν είναι το δίδυμο Curtis-Lemmon, η Marilyn κλέβει τα βλέμματα όλων, τόσο με το νάζι, όσο και με τα σούπερ αποκαλυπτικά της φορέματα!

Το Some Like it Hot αποτέλεσε την απόλυτα σκανδαλιστική ταινία του 1959 και θεωρείται από κοινό και κριτικούς μία από τις διασημότερες κωμωδίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας, ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας.


τρέιλερ της ταινίας




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 IOΥΛΙΟΥ

Μερικοί το Προτιμούν Καυτό - Some Like it Hot [1959]

σκηνοθεσία: Billy Wilder
παίζουν: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon
διάρκεια: 120 λεπτά

Χώρος Προβολής – πλατεία ΄Οθωνος, Ιστορικό Κέντρο
Ώρα Προβολής -- 21:00

Είσοδος ελεύθερη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN