Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

48FILM FESTIVAL - ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

48FILM Festival

Δημιούργησε μια μικρού μήκους ταινία σε 48 ώρες η οποία θα παιχτεί στο Directors Guild of America στο  Hollywood και διεκδίκησε το μεγάλο έπαθλο των $100.000 δολαρίων.

     48FILM Festival, ή αλλιώς πώς δύο ανήσυχοι Έλληνες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, μέσα από την αγάπη τους για την καλλιτεχνική δημιουργία.
   O ηθοποιός – σκηνοθέτης – παραγωγός Francesco Vitali και ο στενός συνεργάτης του, παραγωγός Chris Siametis (Φραγκίσκος Βιτάλης & Χρήστος Σιαμέτης), ζούν και απασχολούνται επι σειρά ετών στο Los Angeles, όπου από το 2010, δημιούργησαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσα από την οποία κατάφεραν να ενώσουν χιλιάδες κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς, συγγραφείς και γενικά ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες από όλο τον κόσμο.
   Σκηνοθέτες και διευθυντές φωτογραφίας, όλων των επιπέδων από έμπειρους και καταξιωμένους μέχρι μαθητές σκηνοθεσίας αλλά και αυτοδίδαχτους, δηλώνουν συμμετοχή για να δημιουργήσουν μια μικρού μήκους ταινία σε μόλις 48 ώρες.
   Στο 48FILM International short film Festival, συμμετέχουν κινηματογραφιστές  από περισσότερες από 130 πόλεις και χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
   Σε αυτό το «κινηματογραφικό παιχνίδι» μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει δεκάδες χιλιάδες κινηματογραφιστές και δημιουργοί, με πάνω από 75.000 ενεργά μέλη και 40.000 followers στα social media.
                                                    
    
   Ο κάθε σκηνοθέτης για να συμμετάσχει μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, https://www.48filmproject.com  και να εγγραφεί από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκετε, ότι ώρα, μέρα επιλέξει. Μόλις είσαι έτοιμος με την ομάδα σου πατάς το κουμπί start my competition, επιλέγεις το είδος της ταινίας που θα δημιουργήσεις και το σύστημα σου ορίζει 3 υποχρεωτικά στοιχεία - ένα χαρακτήρα, μία ατάκα και ένα φροντιστηριακό υλικό- τα οποία και πρέπει να συμπεριλάβεις στην μικρού μήκους (4-7 λεπτά) ταινία σου.
   Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και να ολοκληρώσεις την ταινία σου οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2016 έως τις 30 Νοεμβρίου του 2016. 
Λόγω αυξημένης συμμετοχής, από την κάθε χώρα συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ομάδων. Γι’αυτό, δήλωσε αμέσως συμμετοχή εδώ: https://www.48filmproject.com/do-not-miss-out-space-is-limited
   Η κριτική των ταινιών γίνεται τον Δεκέμβριο του 2016 από επιτροπή που απαρτίζεται από καταξιωμένες προσωπικότητες του διεθνούς κινηματογραφικού και τηλεοπτικού jet set, όπως ενδεικτικά αναφέρονται:  ο Daniel Alter Producer of Twentieth Century Fox's στα έργα HITMAN και AGENT 47, και της Warner Bros στα έργα THE APPARITION, starring Ashley Greene ('Twilight') and Sebastian Stan (CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER), κλπ. Πλήρες βιογραφικό:  http://www.imdb.com/name/nm1952606, η Victoria Borrows μια από τις τόπ Casting Directors στον κόσμο, γνωστή από τα έργα, Χόμπιτ,  Η ερημιά του Νοσφιστή, Ο ναυαγός, Κινγκ Κονγκ, LORD OF THE RINGS κλπ, Πλήρες βιογραφικό: IMDB: http://www.imdb.com/name/nm0123305, ο TJ SCOTT  director and assistant director, γνωστός για το Young Hercules, Deadliest Sea και τα τηλεοπτικά επεισόδια XENA, HERCULES, NIKITA, PLAYMEKARS κλπ. Πλήρες βιογραφικό: IMDB: http://www.imdb.com/name/nm0779830/. Όλοι οι κριτές αναφέρονται στην σελίδα https://www.48filmproject.com/meet-the-judges/2015. Οι νικητές ανακοινώνονται στις αρχές του επόμενου έτους.
   Οι 15 νικήτριες συμμετοχές, προβάλλονται κάθε χρόνο, στο Directors Guild of America. Εκτός από το κοινό τις ταινίες παρακολουθούν πληάδα διακεκριμένων producers, directors, agents, managers και industry professionals.

   
   Όσοι νικητές συμμετέχουν στο 48FILM Screening and the Awards Ceremony στο DIRECTORS GUILD OF AMERICA κερδίζουν το «εισιτήριο» για την διεθνή καταξίωση.
Όλα τα έξοδα  μεταφοράς και διαμονής σε πεντάστερο ξενοδοχείο καλύπτονται, για τον μεγάλο νικητή που θα πετάξει για Hollywood  και θα βιώσει την μαγεία να βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους του χώρου παγκοσμίως.
Επίσης στους μεγάλους νικητές δίνεται ως χρηματικό έπαθλο, αρχικό κεφάλαιο $100.000 (budget) , για να γυρίσουν μία μεγάλη μήκους ταινία, την επόμενη χρονιά.
Το 48FILM Festival, καλεί τους Έλληνες δημιουργούς να συμμετάσχουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε αυτό που σίγουρα αγαπούν πολύ!!
Την κινηματογραφική τέχνη !!!!
        Συμμετοχές ηλεκτρονικά από οπουδήποτε στην Ελλάδα. Μέσα στην εβδομάδα ή το Σαββατοκύριακο, πρωί ή βράδυ, η τέχνη είναι ελεύθερη..
        Διαλέξτε το θέμα σας
        Ανεβάστε την ταινία σας on line. Το μόνο που χρειάζεστε είναι σύνδεση στο Internet
        Κερδίστε το μεγάλο βραβείο και ελάτε σε επαφή με τους διεθνώς αναγνωρισμένους  επαγγελματίες του χώρου στο Hollywood

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο : https://www.48filmproject.com/do-not-miss-out-space-is-limited   και κυνηγείστε το όνειρό σας για μια ταινία στον συναρπαστικό κόσμο του HOLLYWOOD.

Η νικήτρια ταινία του 2015 “CLARA” προέρχεται από την γειτονική Ιταλία και οι συντελεστές της, έλαβαν $100,000 αρχικό budget, για να γυρίσουν μία μεγάλου μήκους ταινία φέτος στην Ελλάδα, με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κάστ.
Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2016.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN