Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Προβολή ταινίας " Ρώσικη Κιβωτός " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 17/03

   Ένας φανταστικός αφηγητής, παρέα με ένα Ευρωπαίο εξευρευνητή, περπατούν μέσα σε ένα μουσείο. Κάθε δωμάτιο αντιπροσωπεύει και μία διαφορετική χρονική περίοδο της Ρώσικης Ιστορίας, οι οποίες είναι παρατεταγμένες σε άτακτη χρονολογική σειρά. Οι πρωταγωνιστές συναντούν σημαντικά πρόσωπα και ζουν απο πρώτο χέρι, παρέα με τους θεατές, γεγονότα που σημάδεψαν την Ρωσία.

   Η Ρώσικη Κιβωτός του Sokurov αποτελεί ένα φόρο τιμής στην Ρώσικη Ιστορία των τελευταίων 300 ετών. Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του σύγχρονου κινηματογράφου και ένα από τα πιό κλασσικά παραδείγματα στην τεχνική του μονόπλανου (one-shot), καθως ολόκληρη η ταινία είναι γυρισμένη σε μία αδιάκοπη λήψη 87 λεπτών. Ξεφεύγοντας απο την πεπατημένη, ο Sokurov καταφέρνει με τις μεθόδους του να παρουσιάσει στους θεατές, σε πρώτο χρόνο, έναν ιστορικό και κινηματογραφικό «θησαυρό».

   Η ταινία έχει κερδίσει πλήθος βραβείων όπως το Visions Award στο 2002 Toronto International Film Festival, το Βραβείο για την Καλύτερη Ξένη Ταινία το 2004 στο Argentine Film Critics Association και μία Αναφορά  Ξεχωριστής Ταινίας το 2003 στα San Francisco Film Critics Circle Awards, και είχε προταθεί για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2002, ενώ ο Sokurov είχε προταθεί για το Βραβείο Του Καλύτερου Σκηνοθέτη στα European Film Awards.



Πέμπτη 17 Μαρτίου

ΡΩΣΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ – RUSSKIY KOVCHEG [2002]
σκηνοθεσία: Aleksandr Sokurov
παίζουν: Sergey Dreyden, Mariya Kuznetsova, Leonid Mozgovoy
διάρκεια: 99  λεπτά

Χώρος Προβολής – Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα Προβολής -- 21:15
Είσοδος -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN