Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Good Things Await στο CineDoc



Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

   Ο Niels μαζί με τη γυναίκα του έχουν καταφέρει να παράγουν κάποια από τα καλύτερα γεωργικά προϊόντα στον κόσμο και να προμηθεύουν εστιατόρια υψηλού κύρους, όπως το NOMA. Αν και οι καλλιέργειες τους στηρίζονται σε μεθόδους που έρχονται σε πλήρη αρμονία με το πλανητικό σύστημα και τα ένστικτα των ζώων, δεν βρίσκονται σε ισορροπία με τις Δανέζικες γεωργικές αρχές. Οι αρχές, πιστές στις άκαμπτες διαδικασίες ελέγχου, ερμηνεύουν και τηρούν στατικά τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες για την κτηνοτροφία και έτσι η φάρμα του Niels, δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πάρει «οργανική» πιστοποίηση. Οι συνεχείς έλεγχοι, οι οποίοι δε συμβαδίζουν με την πρακτική και το ρυθμό της «βιοδυναμικής» καταλήγουν σε δίκες ή πρόστιμα που έχουν αρχίσει να έχουν εμφανείς επιπτώσεις στην ευημερία και τη βιωσιμότητα της φάρμας.
   Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα διεξαχθεί συζήτηση με τον Τίμο Ζαλοκώστα, βιοκαλλιεργητή, και την Αλεξάνδρα Τσιαντή, ιδιοκτήτρια της βιοδυναμικής φάρμας, The Trinity Farm.
Στον εξωτερικό χώρο θα λειτουργήσει βιολογική λαϊκή από τις 19.00 και το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει γεύσεις μαγειρεμένες από την Αλεξάνδρα με προϊόντα κατευθείαν από τη φάρμα της.
   Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ!

H ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 13 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Δαναός

Mε ελληνικούς υποτίτλους | 95' Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN