Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Δώρο των Θεών από 9/4 στους κινηματογράφους - Διανομή Kouzi Productions !

             
H «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» … 

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

   H Kouzi Productions σας προσκαλεί στην ελληνική πρεμιέρα της ταινίας Δώρο των Θεών, γυρισμένη και στην Ελλάδα (Διεύθυνση Παραγωγής στην Ελλάδα: Δήμητρα Κουζή), με τους Katharina Marie Schubert και Αδάμ Μπουσδούκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πρόκειται για μια συγκινητική κωμωδία που μέσα από την ανεργία και τα προβλήματα που δημιουργεί δείχνει με χαριτωμένο τρόπο τις κουλτούρες Ελλήνων και Γερμανών και γελάει με τα κλισέ που τρέφει κάθε λαός για τον άλλο. Η θεατρική ομάδα και η δυναμική της μέσα από τη δημιουργική διαδικασία λειτουργούν ως κάθαρση για τους πρωταγωνιστές, αλλά και για τους θεατές, που φεύγουν από την αίθουσα με ένα αίσθημα ευφορίας, αισιοδοξίας και χαράς

   Το Δώρο των Θεών είναι η πρώτη συνεργασία της Δήμητρας Κουζή σε ταινία μυθοπλασίας και η πρώτη διανομή fiction στο σινεμά από την εταιρεία. Έρχεται σε συνέχεια της διανομής ντοκιμαντέρ από το CineDoc, που συνδιοργανώνει η Δήμητρα Κουζή από το 2009. Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους πλαισιωμένη με παράλληλες εκδηλώσεις που προεκτείνουν τη θεματική της και θα προσφέρουν στο ελληνικό κοινό έμπνευση και εργαλεία ζωής.


Η ΤΑΙΝΙΑ

   Η 36χρονη Άννα δεν μπορεί να το συλλάβει: το θέατρο στο οποίο έπαιζε χρόνια ολόκληρα την πέταξε στο δρόμο. Και από το σανίδι, που ήταν για κείνη ο κόσμος ολόκληρος, βρίσκεται στο τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας και βρίσκει μια καινούργια απασχόληση που δεν την περίμενε καθόλου.      Αναλαμβάνει να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής για οκτώ μακροχρόνιους ανέργους. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, μάγκας, αλλά και άνθρωπος της δράσης. Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτή η πρωτοβουλία – στο κάτω κάτω αυτός είναι που θα παίξει το ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!»


Δείτε το τρέιλερ ΕΔΩ


   Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Καλύτερης Παραγωγής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014. Η Katharina Marie Schubert ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου (LOLA) για την Καλύτερη Ερμηνεία Α’ Γυναικείου Ρόλου 2015. 


OLIVER HAFFNER (ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ)

   Γενν. το 1974, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Μόναχο, Σκηνοθεσία Θεάτρου στο Max-Reinhardt-Seminar της Βιέννης και Σκηνοθεσία στην Ανωτάτη Σχολή Τηλεόρασης και Κινηματογράφου του Μονάχου. Εργάζεται ως σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και σε θέατρα του γερμανόφωνου κόσμου.


ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Διεύθυνση Παραγωγής: Δήμητρα Κουζή
Βοηθός Οπερατέρ: Βασίλης Κασβίκης
Ηχολήπτης: Άρης Καφετζής
Μακιγιάζ: Κατερίνα Ντο

Παίζουν: Adrian Frieling και Τίνα Ταυρίδου

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κινηματογράφος Δαναός, Σάββατο και Κυριακή, 15.00 
Στα Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους 
Εισιτήριο 6 ευρώ 


ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΣ:  ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ GOETHE-INSTITUT ATHEN


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Οι εκδηλώσεις γίνονται μετά τις προβολές στον κινηματογράφο Δαναός. 

Κυριακή 10/4 

Δραματοθεραπεία: η τέχνη ως διαμεσολάβηση για δύσκολες προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις 

Με τους: Στέλιο Κρασανάκη, ψυχίατρο, σκηνοθέτη, δραματοθεραπευτή, και Νατάσσα Αποστολάκη, ηθοποιό και δραματοθεραπεύτρια 

Κυριακή 17/4 

Αλλάζουμε, αλλάζω: νέες ιδέες, νέα ταλέντα 

Με τη Δήμητρα Καρατώλου, MSc, pCC – executive, Career & life Coach, iδρύτρια  lifepassport

   Πώς αντλούμε δύναμη για νέα ξεκινήματα; Πώς ενισχύουμε τη θετική σκέψη και δράση μας, ξεπερνώντας συνειδητές και ασυνείδητες αντιστάσεις στην αλλαγή; Ελάτε να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και να γεννήσουμε ιδέες σε μια διαδραστική συζήτηση μετά την προβολή της ταινίας! Δύο συμμετέχοντες θα κερδίσουν από μία συνεδρία coaching με τη Δήμητρα Καρα­τώλου σε κλήρωση. 

Κυριακή 24/4 

Απώλεια εργασίας και αναζήτηση ταυτότητας μέσα από την ομαδικότητα και τη δημιουργικότητα 

Με τον Μιχάλη Πέτρου, ψυχαναλυτή (μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης), κλινικό ψυχολόγο και κοινωνικό ανθρωπολόγο (Πανεπιστήμιο lyon 2) 

   Η εργασία, το επάγγελμά μας, είναι μία βασική διάσταση της ταυτότητάς μας. Η απώλειά της, κυρίως όταν η ανεργία είναι μακρόχρονη, βιώνεται ως μια απώλεια που κλυδωνίζει το είναι μας και τη θέση μας μέσα στον κόσμο. Ο μύθος και η τραγωδία της Αντιγόνης δείχνουν με τον πιο σπαρακτικό τρόπο τι σημαίνει να χάνεις κάποιον ή κάτι δικό σου, που αγαπάς όσο και τον εαυτό σου, και κυρίως την ανάγκη σου αυτή η απώλεια να αναγνωριστεί επίσημα από τους άλλους. Η δημιουργικότητα, ιδίως όταν είναι ομαδική, είναι ένας τρόπος επανόρθωσης των τραυματισμών μας, καθώς και ύφανσης νέων κοινωνικών δεσμών. 

Πληροφορίες: Kouzi productions, 
Δήμητρα Κουζή 694 6060862, 210 7219909 
Facebook: Kouzi Productions
Δαναός: Τηλ. 210 69 22 655 και 7 



Συμπληρωματικές πληροφορίες για τις παράλληλες εκδηλώσεις

Δήμητρα Καρατώλου


     Σπούδασε M.M.E. & Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε MSc στην Κοινωνική & Οργανωσιακή Ψυχολογία από το London School of Economics. Εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε πολυεθνικές και ηγετικές ελληνικές εταιρίες στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Το 2007 δημιούργησε τη δική της εταιρεία. Μέσω της Lifepassport έχει σχεδιάσει και πραγματοποιήσει περισσότερες από 700 ώρες εκπαίδευσης και 1.000 ώρες coaching. Είναι πιστοποιημένη ως Professional Certified Coach (PCC) από το διεθνή οργανισμό International Coach Federation και ως NLP Practitioner από το American Board of Neuro Linguistic Programming. Παράλληλα γράφει άρθρα για θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Στέλιος Κρασανάκης


Ψυχίατρος, σκηνοθέτης, δραματοθεραπευτής
Μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Πρόεδρος του κλάδου «Τέχνη και Ψυχιατρική»
Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών
Μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας
Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Δραματοθεραπευτών (EFD), ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενώσεων Δραματοθεραπείας (ΕΔΠΕ και ΠΕΕΔΠ)
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Dramatherapy, «Θέατρο- Θεραπεία» στο ξεκίνημά του 1989 – 1991
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχολογικής και Κοινωνικής Έρευνας
Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ»
Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κλάδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματιών στο
χώρο της απεξάρτησης ITACA
Μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ψυχοθεραπείας (WCP)
Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης σε Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο, από το ICRC (International Certification and Reciprocity Consortium / Alcohol and Other Drugs)
Συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου

     Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), θέατρο στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης με την Ρούλα Πατεράκη και Δραματοθεραπεία στο English Institute of Dramatherapy και στην Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ), της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος και υπήρξε πρόεδρος στο ξεκίνημα της (1989-1993).
Εργάζεται ως ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, δραματοθεραπευτής και σκηνοθέτης.
Στον χώρο της απεξάρτησης προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 1987, πρώτα στο 18ανω και από το 1993 ως επιστημονικός διευθυντής του θεραπευτικού κέντρου απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ», του Δήμου Καλλιθέας.
     Από το 2014 προσφέρει εποπτεία σε ομάδες για αλκοόλ και τζόγο στο ΚΕΘΕΑ. 
Ιδρυτής του «Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ», που από το 1994 παρέχει εκπαίδευση, έρευνα και θεραπεία.
     Υπεύθυνος της εκδοτικής σειράς δραματοθεραπείας «Ρόλοι στη ζωή-ρόλοι στο θέατρο».
Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Δραματοθεραπευτών (EFD), και είναι μέλος (ταμίας) του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενώσεων Δραματοθεραπείας (ΕΔΠΕ και ΠΕΕΔΠ).
     Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλίας, Πατρών και Πελοποννήσου καθώς και με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Από το Ακαδημαϊκό έτος 2015-16 διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου το μάθημα της Δραματοθεραπείας που εισάγεται για πρώτη φορά σε ελληνικό πανεπιστήμιο.
Κείμενα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.
     Έχει σκηνοθετήσει 21 θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου όπως Πεθαίνω σαν χώρα (18ανω), Οδυσσέας και Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη, Ο Ρόζεγκραντζ και ο Γκίλδεστερν είναι νεκροί του Τ.Stoppard (18ανω), Ο ραγισμένος κόσμος του T. Williams με τη Όλια Λαζαρίδου, Περιμένοντας τον Γκοντό του S. Becket (Θησέας), Μια εκδρομή με τον Γιώργο Χειμωνά με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Μηνά Χατζησάββα, Με δύναμη απ’ την Κηφισιά των Κεχαΐδη-Χαβιαρά και Εύθραυστη ισορροπία του E. Albee με τον ΣΑΤ, Η μεγάλη κυρά της Τραπεζούντας του Χ. Χριστοφή με την Κατερίνα Χέλμη, Γράμμα στον Ορέστη του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Schrebers Nervous Illness της C. Churchill, Lenz του Georg Büchner, Camille Claudel με τη Λυδία Φωτοπούλου, Το Παρτάλι του Θόδωρου Γρηγοριάδη με τον Χρήστο Στέργιογλου, συμμετοχές σε διοργανώσεις όπως Πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Νάξου κ.α.
     Είναι πρόεδρος του κλάδου «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σκηνοθετών, του Συλλόγου επαγγελματιών απεξάρτησης ΙΤΑCA και της Εταιρείας Κλινικής και Κοινωνικής Έρευνας και του συλλόγου φίλων του 18ανω.
    Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις και εργαστήρια σε περισσότερα από 90 συνέδρια και έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο EATI Participant of the year” το 2001.
     Έχει διοργανώσει το 1ο και 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δραματοθεραπείας, το 1ο Συμπόσιο Δραματοθεραπείας καθώς και το 1ο Διεθνές Συνέδριο του EFD στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (2007, 2010, 2014, 2015), το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δραματοθεραπείας σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο (2013).
   Είναι συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου.

Νατάσσα Αποστολάκη


     Η Νατάσσα Αποστολάκη σπούδασε ηθοποιός στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών, είναι τελειόφοιτη δραματοθεραπεύτρια του τετραετούς μεταπτυχιακού προγράμματος, του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται σε παλιές μεξικάνικες θεραπείες με τη Sara Haworth. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής της σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Βακαλό. Επί σειρά ετών, μαθητεύει και ασχολείται με την παραδοσιακή γιόγκα με δασκάλα τη Στέλλα Μπάστα. Έχει οργανώσει και σκηνοθετήσει ερασιτεχνική παράσταση σε δημοτικά σχολεία, καθώς και θεατρική ομάδα με παράσταση σε οικοτροφείο με ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας. Έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας σε πληθυσμούς: ενηλίκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, γονέων των οποίων τα παιδιά πάσχουν από χρόνιο νόσημα, απεξάρτησης από εθιστικές ουσίες στο ΚΕΘΕΑ. Επίσης, εργάζεται με παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού- asperger και παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς.


Η μέθοδος της δραματοθεραπείας


   Η δραματοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί θεατρικές μεθόδους ως μέσο έκφρασης και μπορεί να λειτουργήσει σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Η ομάδα στοχεύει, επιμέρους, μέσα από τις δραματοθεραπευτικές τεχνικές να συμβάλλει αφενός στην ανάδειξη και επεξεργασία των προσωπικών αιτημάτων, στην αυτογνωσία και αφετέρου στην δημιουργικότητα των μελών της. Οι βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σ’ αυτή τη μέθοδο είναι οι εξής: ρόλοι, σώμα, μικρά αντικείμενα, τελετουργικό δράμα, θεατρικά έργα, παραμύθια και μύθους ή ιστορίες που φτιάχνουν τα ίδια τα μέλη της ομάδας, οι διαδικασίες της δημιουργικότητας, η μετακίνηση στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης μέσω του Δράματος, με σκοπό νέων τρόπων λειτουργίας των σχέσεων με τον εαυτό και τους άλλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN