Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

«Η χιονάτη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η χιονάτη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

     Την πολυβραβευμένη ασπρόμαυρη ισπανική ταινία του Pablo Berger «Η χιονάτη» (Blancanieves), παραγωγής 2012, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.
     Το παραμύθι της Χιονάτης (τη γνωστότερη εκδοχή του οποίου έχουμε μάθει από τους αδελφούς Γκριμ) αποφάσισε να μεταφέρει ο σκηνοθέτης Pablo Berger στη Σεβίλλη του 1920. Στην εποχή του βωβού κινηματογράφου και στη χώρα του Φλαμένκο και των ταυρομαχιών, μια νεαρή κοπέλα υποφέρει από τη ζωή στα χέρια της μητριάς της και αποφασίζει να φύγει με μία ομάδα νάνων ταυρομάχων.
     Η ευφάνταστη μεταφορά του παραμυθιού της Χιονάτης από τον Berger σε άσπρο – μαύρο και βουβό φιλμ, δεν είναι απλώς μία επίκληση στο συναίσθημα της νοσταλγίας και του ρετρό με την οποία γοήτευσε το κοινό αλλά και τα μέλη της Ακαδημίας την περασμένη χρονιά το Artist.  Αυτή η Χιονάτη είναι ένα ερωτικό γράμμα προς τη δεκαετία του 1920, μία πραγματική ευρωπαϊκή ταινία που αναμειγνύει γενναιόδωρα χιούμορ και το μελόδραμα.

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Pablo Berger
Παίζουν: Maribel Verdú, Ángela Molina, Daniel Giménez

Διακρίσεις:

  •        Επίσημη πρόταση της Ισπανίας Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα Όσκαρ 2013
  •       10 Βραβεία Γκόγια – Καλύτερης ταινίας, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Κινηματογράφησης, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, Καλύτερη Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Ηθοποιός, Καλύτερα Κουστούμια, Καλύτερο Make-Up & Hair
  •      Αργυρό Κοχύλι - Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Macarena García, και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για τον σκηνοθέτη Pablo Berger  στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν

Διάρκεια: 104’


τρέιλερ της ταινίας

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο facebook και το twitter για να ενημερώνεστε εγκαίρως για το πρόγραμμα προβολών και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN