Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Προβολή της ταινίας " Ο Άνθρωπος της Γης " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 26/11

   O Τζών Ολντμαν – καθηγητής ανθρωπολογίας – έχει ηλικία 14.000 περίπου ετών, γεννήθηκε στην αυγή της Λίθινης Εποχής και έχει σταματήσει να ...γερνάει από τα πρώτα 33 χρόνια της ζωής του!

  Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, που συγκεντρώνει πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι γυρισμένη στο σαλόνι ενός σπιτιού, είναι ίσως ή πιο «σκέτη» ταινία επιστημονικής φαντασίας, χωρίς εφέ, χωρίς φουτουριστικά σκηνικά, χωρίς εξωγήινους ή διαστημόπλοια, ο προϋπολογισμός της σχεδόν μηδενικός και σήμερα που έχει πάρει τη θέση που της αξίζει, θεωρείται μια από τις πιο αδικημένες ταινίες του σύγχρονου σινεμά.



   Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Jerome Bixby  δημιουργός των θρυλικών και πλέον cult τηλεοπτικών σειρών  Star Trek και Twilight Zone, ενώ ο Schenkman με καθηλωτική μαεστρία το μετατρέπει σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, με μοναδικό του όπλο τους ηθοποιούς και τους  - με μαθηματική ακρίβεια – δομημένους διαλόγους,  θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα θεμελιώδη «πιστεύω» της ανθρώπινης ύπαρξης.
   Η ταινία, παρά τις επίμονες προσπάθειες για δύο ολόκληρα χρόνια, δεν βρήκε ποτέ διανομή. Ο σκηνοθέτης, θέλοντας να πάρει "το αίμα του πίσω"  ανάρτησε την ταινία του στο internet, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα  πρωτοφανές ρεύμα και μέσα σε 8 μήνες η ταινία να έχει 2.500.000 "κατεβάσματα" και 1.000 και πλέον blogs γεμάτα από συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων πάνω σ' αυτήν. Μετά την απρόσμενη ιντερνετική επιτυχία της, κυκλοφόρησε επίσημα σε dvd και blu-ray.


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ – THE MAN FROM EARTH [2007]
σκηνοθεσία: Richard Schenkman
παίζουν: David Lee Smith, Tony Todd
Διάρκεια: 87 λεπτά
Χώρος Προβολής – Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα Προβολής -- 21:15
Είσοδος -- 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN