Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΑΣΟ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ





   H Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας διοργανώνει ένα αφιέρωμα στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη τιμώντας την μνήμη του, 27 χρόνια από τον θάνατό του. 

   Κατά την διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ του Τάσου Ψαρρά “Εποχές και Συγγραφείς – Τάσος Λειβαδίτης” παραγωγής ΕΡΤ, η ταινία “Συνοικία το Όνειρο” του Αλέκου Αλεξανδράκη, της οποίας το σενάριο έγραψε ο Λειβαδίτης, ενώ ενδιάμεσα θα προβάλλονται αποσπάσματα από ποιητικά έργα του.

   Στην Συνοικία το Όνειρο που τιμήθηκε με το βραβείο φωτογραφίας και β' ανδρικού ρόλου στo Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1961, πρωταγωνιστούν τα δράματα, οι περιπέτειες, οι έρωτες και οι μικρο-κομπίνες των κατοίκων μιας γειτονιάς της Αθήνας, οι οποίοι –αν και ζουν στη φτώχεια– ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.



   Θεωρείται μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες για τις αυθεντικές νεορεαλιστικές εικόνες της, η οποία καταγράφει με συγκινητική ειλικρίνεια την αληθινή, μακριά από τα πλατό της Finos Film, αθηναϊκή πραγματικότητα του '60. Το "Βρέχει στη φτωχογειτονιά" με τη φωνή του Μπιθικώτση αποτυπώνει γλαφυρά όλη την απελπισία της, μα το αισιόδοξο φινάλε ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας. Η ταινία ξεσήκωσε αντιδράσεις και απαγορεύτηκε για μικρό διάστημα, ο Αλεξανδράκης δεν ξανακάθισε πίσω από την κάμερα, όμως το ελληνικό σινεμά και η ενηλικίωσή του του χρωστάνε πολλά.


Η προβολή διοργανώνεται με την βοήθεια της ΕΡΤ και της Papandreou Films που παραχώρησε ευγενικά την κόπια της ταινίας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ.

Κυριακή 01/11
ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΑΣΟ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

20:00 ντοκυμαντέρ
ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ – ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ  [2011]
σκηνοθεσία: Τάσος Ψαρράς
21:00 ταινία
ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ [1961]
σκηνοθεσία:  Αλέκος Αλεξανδράκης
παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Αλίκη Γεωργούλη, Μάνος Κατράκης,

Χώρος Προβολής – αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα Έναρξης – 20:00

Είσοδος  Ελεύθερη

1 σχόλιο:

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN