Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  &  ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ


   Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει το 


Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00 μια βραδιά Θερινού Κινηματογράφου στο κάστρο της Καλαμάτας.


Θα προβληθεί η ταινία: “Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού” (Moonstruck) [1987]

σκηνοθεσία: Norman Jewison
παίζουν: Cher, Nicolas Cage, Olympia Dukakis

Διάρκεια: 102 λεπτά


   Η αιώνια γοητεία και μαγεία που ασκεί το φεγγάρι στην ανθρώπινη ψυχή και που σ’ αυτή την περίπτωση δημιουργεί ερωτικές αναταράξεις και ξυπνά φλογερά πάθη σε μια οικογένεια θερμόαιμων Ιταλοαμερικάνων, είναι το θέμα της συγκινητικής ρομαντικής κωμωδίας, που σκηνοθέτησε με κέφι ο Καναδός Νόρμαν Τζούισον. Η γλαφυρή ανάλυση των χαρακτήρων και η κεφάτη, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστική αναπαράσταση του μικρόκοσμου της ιταλοαμερικανικής συνοικίας, χάρισε στην ταινία το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου (Τζον Πάτρικ Σόνλεϊ). Tην πρωταγωνίστρια Σερ, που για την ερμηνεία της στην ταινία απέσπασε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, πλαισιώνει ο Νίκολας Κέιτζ, ο Ντάνι Αϊέλο και η ελληνοαμερικανίδα καρατερίστρια Ολυμπία Δουκάκις, η οποία χάρη στην πληθωρική ερμηνεία της, κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. 





   Το αποτέλεσμα είναι μια γοητευτική, ανάλαφρη ταινία, που τιμήθηκε με τον Αργυρό Λέοντα του Φεστιβάλ Βερολίνου, κέρδισε 3 συνολικά Όσκαρ και αρκετές άλλες διακρίσεις.


τρέιλερ της ταινίας





O χώρος του κάστρου, συμπεριλαμβανομένου και του άνω οχυρωματικού περιβόλου, θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.



Eίσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN