Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Προβολή ταινίας " Από τη Γη στη Σελήνη " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 09/08

   H Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Κ.Ε. Φάρις και του Δήμου Καλαμάτας προβάλλοντας με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή στις 21:00 την ταινία, Από τη Γη στη Σελήνη όπως την εμπνεύστηκε ο δημιουργός της, Άγγελος Σπάρταλης.

   Πρόκειται για την πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, που ξεκίνησε να σχεδιάζεται το καλοκαίρι του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν (Jules Verne, "De la Terre à la Lune", 1865) και εστιάζει κυρίως στην χιουμοριστική αλλά και καυστική κριτική που κάνει ο Βερν στους πολεμοχαρείς όλου του κόσμου χωρίς να ξεχνά να εξάρει παράλληλα και την απαράμιλλη γενναιότητα τους. Είναι μία «χειροποίητη» ταινία που κλείνει το μάτι στην υψηλή αισθητική και στο χοντρό γέλιο και για το λόγο αυτό έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις.

   Η ταινία είναι κατασκευασμένη με την τεχνική του κολάζ. Τα πρόσωπα και τα σώματα των ηρώων αποτελούνται από τμήματα διαφορετικών ανθρώπων, αλλά και μηχανικών εξαρτημάτων. Έτσι, ο θεατής βρίσκεται πολύ συχνά μπροστά σε αναχρονισμούς, γίνεται για παράδειγμα μία αναφορά στους Beatles ή εμφανίζεται ένα μπολσεβίκικο καπέλο ή γίνεται χρήση ενός ηλεκτρονικού εξαρτήματος υψηλής τεχνολογίας και όλα αυτά συμβαίνουν το 1869, πράγμα που εκπλήσσει και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της ταινίας. 





   Το Από τη Γη στη Σελήνη είναι μια από τις πιο αστείες και ευφάνταστες animationταινίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα ελληνικής προέλευσης.


Η προβολή διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ


Κυριακή 09 Αυγούστου

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ [2013]

Σενάριο, σκηνοθεσία, animation: Άγγελος Σπάρταλης
Μουσική: Ζηνοβ​ι​α Αρβανιτίδη
Τραγούδι: Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης
Φωνές: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης,
Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Σταρόβας

Διάρκεια: 90 λεπτά
Χώρος Προβολής – Καφέ Σινέ, δυτική παραλία Καλαμάτας
Ώρα Προβολής – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN