Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Προβολή ταινίας " Paisà " στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών



   Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο νεορεαλισμό του Ρομπέρτο Ροσσελίνι, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών ( Πατησίων 47, έναντι Πολυτεχνείου), προβάλλει τη Δευτέρα 04/05/2015, ώρα 19:00 την ταινία του  " Paisà ".

Πρωταγωνιστούν: William Tubbs, Harriet White, Gar Moore, Carmela Sazio, Dots M. Johnson

Δραματική, ασπρόμαυρη, διάρκεια 125 λεπτά - Ιταλία 1946

Στα ιταλικά με υποτίτλους στην αγγλική γλώσσα

Είσοδος ελεύθερη

Υπόθεση: 

   Η ταινία χωρίζεται σε έξι επεισόδια. 1) Σικελία. Η Καρμέλα, μια χωριατοπούλα κάνει την οδηγό σε μια αμερικανική περίπολο για να τους δείξει διαδρομή στην οποία δε θα συναντήσουν Γερμανούς.
2) Ένας λούστρος κλέβει τα παπούτσια ενός μεθυσμένου Αμερικανού πεζοναύτη.  Αυτός θα τα ξαναβρεί μεν αλλά θα έχει μια δυσάρεστη έκπληξη. 3) Ρώμη. Η Φραντζέσκα, μια νεαρή που έγινε πόρνη από ανάγκη, συναντά έναν Αμερικανό στρατιώτη που είχε γνωρίσει τη μέρα της απελευθέρωσης. 4) Η Χάρριετ αναζητά τον Λούπο, καλλιτέχνη και τώρα αρχηγό των ανταρτών σε μια πόλη τμήματα της οποίας βρίσκονται ακόμα υπό τον έλεγχο των Γερμανών. 5) Εμιλιανικά Απέννινα. Τρεις στρατιωτικοί εφημέριοι (ένας καθολικός, ένας προτεστάντης και ένας εβραίος), βρίσκουν καλωσόρισμα σε μια μονή καλογέρων απομονωμένοι από τον κόσμο 6) Δέλτα του Πάδου, Πόρτο Τόλλε. Μια ομάδα παρτιζάνων μαζί με Αμερικανούς στρατιώτες  μάχονται ενάντια στους Γερμανούς που επιμένουν σε μια τελευταία απελπισμένη αντίσταση.

   Η ταινία υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης σκηνογραφίας και βραβείο BAFTA καλύτερης ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN