Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν έρχεται στη γενέτειρά του, το Αίγιο




Αίγιο 05-05-2015

   Με ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) υποδέχεται τον αιγιαλέα στην καταγωγή και βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Αλέξανδρο Πέιν, που θα βρεθεί στο Αίγιο την Παρασκευή 15 Μαΐου ως επίσημος προσκεκλημένος στην ειδική προβολή της ταινίας του “Νεμπράσκα”, στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”.




   Πρόκειται για έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της 7ης Τέχνης που ποτέ δεν ξεχνά τον τόπο καταγωγής του, δηλώνοντας με κάθε ευκαιρία την περηφάνεια του για την καταγωγή του και για τη δυναμική που ασκεί η Ελλάδα επάνω του. Η ιδιαίτερη πατρίδα του λοιπόν, το Αίγιο, αποφάσισε να τον τιμήσει για την προσφορά του στον κινηματογράφο και για την πορεία του που έχει επιβραβευτεί με το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.
   Σε αυτό το ταξίδι του στο Αίγιο ο Αλέξανδρος Πέιν (Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Παπαδόπουλος είναι το πραγματικό του όνομα) έρχεται με την αγαπημένη του μητέρα Πέγκυ – Παρασκευή, επίσης ελληνικής καταγωγής από τη Σύρο και τη Λειβαδιά, με σκοπό να συνευρεθεί με τους αγαπημένους συγγενείς. Ο παππούς του –από πατέρα– Νίκος Παπαδόπουλος, ζούσε στον Σελινούντα Αιγίου (Κρόκοβα) και από μικρός έφυγε μετανάστης για την Αμερική. Ξεκινώντας από το μηδέν και δουλεύοντας σκληρά, έκανε προκοπή. Τα τέσσερα αδέλφια του Νίκου αργότερα μετοίκησαν στο Αίγιο. Έτσι ο Αλέξανδρος από μικρός ερχόταν στο Αίγιο με τον πατέρα του τον Γιώργο Πέιν για να δει τους συγγενείς του. Όταν μεγάλωσε και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, κερδίζοντας διαρκώς διακρίσεις, άρχισε να έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κάθε φορά φρόντιζε να έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του.

   Ο ίδιος δηλώνει: “Είμαι Αμερικάνος, είμαι Ελληνοαμερικάνος αλλά είμαι Αμερικάνος. Παρόλα αυτά, αυτή η κρίση που επηρεάζει την Ελλάδα νιώθω ότι κινητοποιεί το DNA μου. Mερικές φορές κάνω κάποιες σκέψεις που ίσως βοηθήσουν λίγο. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων καλλιτεχνών της διασποράς, να φτιάξουν όμορφα πράγματα. Και να το κάνουν αυτό με τη συνείδηση ότι είναι Έλληνες, βοηθούν την Ελλάδα και νοιάζονται”.

   Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επέλεξε να προβάλει την ταινία του Πέιν “Νεμπράσκα”, ένα ασπρόμαυρο αριστούργημα που κυκλοφόρησε το 2013 και προτάθηκε για 6 Όσκαρ. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ., ενώ θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου του σκηνοθέτη στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ
«Citizen Ruth» (Πολίτης Ρουθ, 1996)
«Election» (Η Εκλογή, 1999)
«About Schmidt» (Σχετικά με τον Σμιντ, 2002) Χρυσή σφαίρα σεναρίου.
«Sideways» (Πλαγίως, 2004) Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.
«The Descendants» (Οι απόγονοι, 2011) Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και Ά ανδρικού  ρόλου.
«Nebraska» (2013) Υποψήφιο για έξι Όσκαρ.

Με εκτίμηση
Για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η πρόεδρος
Μαρία Τσουκαλά


Νικ. Πλαστήρα 19 ΤΚ 25100 -ΑΙΓΙΟ
Τηλ:  26910-68308 Fax:  26910-28210

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN