Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 17-18/04
ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


   Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας πλησιάζοντας στο τέλος της χειμερινής περιόδου προβολών οργανώνει ένα ειδικό αφιέρωμα στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Στο αμφιθέατρο ΟΑΕΔ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας φέρνει για πρώτη προβολή 4 πρόσφατες διακεκριμένες εγχώριες παραγωγές σε ένα διήμερο σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου με εισιτήριο ημέρας (για 2 προβολές) 4 ευρώ και είσοδο ελευθερη για νέους κάτω των 18 ετών.

Αναλυτικότερα,


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

20.00 Οι Αισθηματίες [2014]
Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης
Παίζουν: Τάκης Μόσχος, Χάρης Φραγκούλης, Δημήτρης Λάλος, Ιλιάνα Μαυρομάτη
Διάρκεια: 94 λεπτά

   Ενας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο «Δάσκαλος» ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του. Μόνο που, στην πραγματικότητα, είναι ένας αρχαιοκάπηλος τοκοφλύφος που διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις δουλειές του τις έχουν αναλάβει δύο νεαροί: o Eρμής και ο Γιάννης. Εκαστος διαπράτει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Δασκάλου, ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη.
Αμφότεροι, ως Αισθηματίες, πρέπει να βγουν από την μέση.

βραβείο ανδρικής ερμηνείας Νύχτες Πρεμιέρας
συμμετοχή στΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, Raindance Film Festival, Chennai International Film Festival, Delhi International Film Festival






































22.00 ΧΕΝΙΑ [2014]
Σκηνοθεσία: Πάνος Χ.Κούτρας
Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια
Διάρκεια: 128 λεπτά

   Δύο αδέρφια, μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Ελληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, μπλέκουν σε ένα αλμοδοβαρικό, κοινωνικά επίκαιρο και τρυφερά συγκινητικό road movie. Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβαλ Καννών
6 βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015 (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας,σεναρίου,β΄ανδρικού ρόλου, μονταζ, ενδυματολογίας)










ΣΑΒΒΑΤΟ 18  ΑΠΡΙΛΙΟΥ

20.00 Χειμώνας [2014]
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας
Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Εφη Παπαθεοδώρου, Θοδωρής Αλμπάνης
Διάρκεια: 108 λεπτά

   «Ο Χειμώνας» είναι η ιστορία ενός νεαρού επίδοξου συγγραφέα που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Όταν τα οικονομικά του αρχίζουν να βάλλονται από την κρίση και την ανεργία, αποφασίζει να καταφύγει στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της οικογένειάς του στη Σιάτιστα, που κουβαλάει μια περίεργη κληρονομιά γεμάτη φήμες, προκαταλήψεις και μυστήριους θανάτους

παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας






22.00 Η αίωνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά [2013]
Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου
Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Σουξές, Σύλλας Τζουμέρκας
Διάρκεια: 89 λεπτά

   Ο Αντώνης Παρασκευάς, διάσημος τηλεπαρουσιαστής, αποσύρεται μυστικά σε ένα έρημο ξενοδοχείο και απολαμβάνει τη μιντιακή φρενίτιδα γύρω από την εξαφάνισή του, προετοιμάζοντας τη θριαμβευτική επιστροφή του μέσα σε μια στιλιστική αλληγορία πάνω στην ταυτότητα, τη μνήμη και την κοινωνική πραγματικότητα μιας Ελλάδας που… ποτέ δεν πεθαίνει.

συμμετοχή στο Φόρουμ του Βερολίνου
βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας από του κριτικούς και ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης






Χώρος Προβολής – αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Εισιτήριο ημέρας (για 2 προβολές) -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

www.filmhouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN