Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Προβολή ταινιών " Γυμνοί στον ήλιο " και " Η τελική ευθεία " στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 30/04


   Ο Τομ Ρίπλεϊ, είναι ένας ταλαντούχος μίμος, αργόσχολος, πλαστογράφος και αυτοσχέδιος απατεώνας, αλλά αυτά που μπορεί να πετύχει, είναι περισσότερα, κι από αυτά που μπορεί να φανταστεί, ο ίδιος. Βασισμένο στο διάσημο best seller της Πατρίτσια Χάισμιθ, το «Γυμνοί στον ήλιο» πέρα από ένα αστυνομικό θρίλερ, είναι ταυτόχρονα και η καταγραφή μιας εποχής και των κοινωνικών συμπεριφορών που ολοένα χάνονται πια από μια Ευρώπη που δείχνει πως δεν βολεύεται στο κοστούμι του αμερικάνικου τρόπου ζωής.




   Οι ρυθμοί της ταινίας που επιβάλλει ο σκηνοθέτης Ρενέ Κλεμάν είναι στο στυλ του φιλμ νουάρ, στην ευρωπαϊκή του εκδοχή, ενώ η κυρίαρχη αντίληψη της εποχής με την επικράτηση των νεοκυματιστών, αποδεικνύει το εύρος και την πολυμορφία των επιλογών στην αφήγησή της. Χωρίς να έρχεται σε ρήξη με την υιοθέτηση ενός τέτοιου μοντέλου, σκιαγραφεί τους χαρακτήρες και επινοεί τους κώδικες που θα αναπτυχθούν και ταυτοποιηθούν στους θεατές, χωρίς την ανάγκη τεμαχισμού της χρονικής πλοκής του σεναρίου, ή σε κενούς και ανούσιους φορμαλιστικούς πειραματισμούς, που ήταν της μόδας το '60. Είναι από ιστορικής άποψης (κινηματογραφικά) και η πρώτη ταινία που έκανε διάσημο τον Αλέν Ντελόν, ενώ την μουσική επένδυση «ντύνει» με τον καλύτερο τρόπο ο μεγαλος Νίνο Ρότα.

   Πριν την ταινία, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Η τελική ευθεία» των μαθητών του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που απέσπασε το Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Σύνθεσης Πρωτότυπης Μουσικής στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία».




  Η διάκριση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία και τιμή για την πόλη και το σχολείο τόσο λόγω της φύσης του διαγωνισμού, καθώς η σύνθεση ταινίας μικρού μήκους αποτελεί πολύπλοκο project για μαθητές των συγκεκριμένων ηλικιών, όσο και λόγω του αριθμού των συμμετεχόντων από 170 περίπου σχολικές μονάδες πανελληνίως.


  Η υπόθεση της ταινίας «Η τελική ευθεία» πραγματεύεται την προσπάθεια ενός νέου – πολλά υποσχόμενου – αθλητή, ο οποίος εξαιτίας ενός τυχαίου τραυματισμού υποκύπτει τελικά στον πειρασμό της χρήσης ουσιών προκειμένου να βελτιώσει την απόδοσή του. Παρά τη σύντομη διάρκεια της και ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ταινία βωβού κινηματογράφου, οι μαθητές μέσω της εκφραστικότητάς τους και του υποκριτικού τους ταλέντου, καθώς και μέσω της πρωτότυπης μουσικής η οποία εμπνεύστηκε και γράφτηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη ταινία, κατορθώνουν να περάσουν το μήνυμα τους: «Αθλητισμός με ουσία… χωρίς ουσίες».





Πέμπτη 30 Απριλίου

ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ – PLEIN SOLEIL [1960]

σκηνοθεσία: René Clément

παίζουν: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt

Διάρκεια: 118 λεπτά


Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

μια ταινία των μαθητών του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά



Χώρος Προβολής – Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ώρα Προβολής -- 21:15

Είσοδος -- 4 ευρώ


Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN