Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Προβολή ντοκιμαντέρ " Φέρε τον ήλιο σπίτι " στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών




Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, ώρα 19:00
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47

Προβολή ντοκυμαντέρ:

Φέρε τον ήλιο σπίτι- Bring The Sun Home

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Το ντοκυμαντέρ γυρίστηκε από την Enel Green Power σε συνεργασία με το ίδρυμα Barefoot College.   Το κολλέγιο ιδρύθηκε από τον Bunker Roy και λειτουργεί με την υποστήριξη της παραπάνω εταιρίας.
Θέμα του η εκπαίδευση μιας ομάδας γυναικών από την Λατινική Αμερική που πηγαίνουν στο Κολλέγιο, σ’ ένα χωριό της Ινδίας, να γίνουν μηχανικοί ηλεκτρικής ενέργειας και τεχνικοί τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελ: στόχος τους να φέρουν την ηλιακή ενέργεια και στις πιο απομακρυσμένες κοινότητες των χωρών τους.
   Πολλές από τις γυναίκες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα δεν μιλούν αγγλικά και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ούτε καν μεταξύ τους. Φαίνεται αδύνατον να μπορέσουν να μάθουν την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών!
   Η ταινία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά προς νέες εναλλακτικές μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, να τους μεταδώσει το μήνυμα της βιωσιμότητας και να τους οδηγήσει προς ένα πολιτισμό ίσων ευκαιριών στην παιδεία και την προώθηση καινοτόμων ιδεών.
   Σύμφωνα με την εταιρία, πήραν μέρος εννιά χώρες (Peru, Chile, Guatemala, Mexico, Colombia, El Salvador, Brazil, Ecuador, Panama), συμμετείχαν 39 γυναίκες και 41 άτομα από την κοινότητα, 10 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ωφελήθηκαν συνολικά 19.000 άτομα.
   
Η διάρκεια της ταινίας είναι 60’.

Η ταινία προβάλλεται στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους

Οι φωτογραφίες είναι της Chiara Andrich και του Giovanni Pellegrini

Σε συνεργασία με: Enel Green Power Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN