Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή ντοκιμαντέρ "Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια"



"ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ"
Προβολή Ντοκιμαντέρ & Συζήτηση
Με αφορμή την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ «Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια»,την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 19:00), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τουMegaron Plus στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Δείτε το τρέιλερ εδώ
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ιστορικούς Χριστίνα Κουλούρη (Πάντειο Πανεπιστήμιο),Philip Carabott και Dubravka Stojanović (Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου).
Το ντοκιμαντέρ απεικονίζει τις δραματικές αλλαγές στη ζωή των κατοίκων στα Βαλκάνια την περίοδο 1914-18, από τη Βοσνία και τη Σερβία έως τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επικεντρώνεται στους αμάχους, για τους οποίους ο πόλεμος ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Η ταινία βασίζεται σε σπάνια κινηματογραφικά φιλμ και φωτογραφίες από τα εθνικά αρχεία των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. 
Στην ταινία συμμετέχουν επίσης διακεκριμένοι ιστορικοί όπως οι Mark Mazower (University of Columbia), Chris Clark (Cambridge University), Jay Winter (Yale University), Halil Berktay(Sabanci University) και ο συγγραφέας Misha Glenny («The Balkans»).
Η ταινία συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο παρέχεται δωρεάν σε εκπαιδευτικούς ώστε να εμβαθύνουν στη σημασία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου για μας σήμερα, καθώς και έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Goethe-Institut Athen. 
Η ταινία, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αποστολίδη, είναι μία παραγωγή της ΑΝΕΜΟΝ.
Σε συνεργασία με το Goethe-Institut και την υποστήριξη του British Council, του Eye Film Institut, του προγράμματος Media της ΕΕ και του Docs in Progress στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τηλ.: +30 210 7211073info@anemon.gr
 Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά και ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN