Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

All the invisible children


Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

σας προσκαλεί την
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
και ώρα 21:00
(Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ)

στην προβολή της ταινίας


All the invisible children

Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού 11 Δεκεμβρίου. "Όλοι ήμασταν κάποτε παιδιά… λίγοι όμως το θυμούνται." Αντουάν ντε Σαίντ Εξυπερύ

Υπόθεση
Εφτά ταινίες μικρού μήκους : "Tanza" (Αφρική), "Blue Gypsy" (Σερβία-Μαυροβούνιο), "Jesus Children of America" (ΗΠΑ), "Bilu e João" (Βραζιλία), "Jonathan" (Μ. Βρετανία), "Ciro" (Ιταλία), "Song Song and Little Cat" (Κίνα).
Εφτά ιστορίες από διάφορες χώρες και από οχτώ σκηνοθέτες παρουσιάζουν τα παιδιά του πολέμου, της φτώχειας, της πείνας και της βίας. Εφτά ιστορίες με ήρωες "αόρατα" παιδιά, που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, είναι θύματα εκμετάλλευσης, βιώνουν τις κοινωνικές ανισότητες, επιβιώνουν σε εμπόλεμη ζώνη, θέλουν αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν παιδιά.
Ο Σπάικ Λη (Jesus Children of America) ακολουθεί την 13χρονη Μπλάνκα στο τρομακτικό και αποκαλυπτικό ταξίδι της στα στενά του Μπρούκλιν, όπου θα ανακαλύψει ότι οι γονείς της είναι ναρκομανείς και η ίδια φορέας του AIDS. Η Κάτια Λούντ (Bilu e João) υμνεί τη χαρά της ζωής ακόμη κι αν είσαι άστεγο παιδί που μαζεύει σκουπίδια στους δρόμους του Σάο Πάολο. Ο Εμίρ Κουστουρίτσα (Blue Gypsy) κυλιέται παραδοσιακά σε τσιγγάνικα λασπόνερα μαζί με τον πιτσιρικά που μόλις αποφυλακίστηκε και οδεύει προς την σκλαβιά του πατέρα του που τον αναγκάζει να κλέβει. ΟΣτέφανο Βενερούζο (Ciro) καταπιάνεται με τα κλεφτρόνια της Νάπολης, ο Μεντί Σαρέφ (Tanza) βουτάει στην κόλαση των εμφυλίων της Αφρικής.  Ο Ρίντλεϊ Σκοτ και η κόρη του Τζόρνταν (Jonathan) ξανα-ανακαλύπτουν το νόημα της ζωής και ο Τζον Γου (Song Song and Little Cat) κάνει το πιο τρυφερό παιχνίδι με δύο κοριτσίστικους αντικατοπτρισμούς.


Λίγα λόγια
Διεθνής κοινωνική ταινία του 2005 που διαρκεί 124 λεπτά.
Μια τεράστια παραγωγή, με τη στήριξη της UNICEF, του UN World Food Programme και του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών. Μέρος των εσόδων της ταινίας διατέθηκαν στο ταμείο All the Invisible Children, το οποίο δημιουργήθηκε από την UNICEF, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (UN World Food Program) και την Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας (Development Co-operation Directorate). Και οι 8 σκηνοθέτες δούλεψαν χωρίς αμοιβή και µε κανένα άλλο περιορισμό.
Η ταινία έχει προβληθεί και έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ της Βενετίας, στο Φεστιβάλ του Τορόντο και σε πολλά άλλα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα, η ταινία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και υπό την Αιγίδα του Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Mehdi Charef (Tanza), Emir Kusturica (Blue Gypsy), Spike Lee (Jesus Children of America), Kátia Lund (Bilu e João), Jordan Scott (Jonathan), Ridley Scott (Jonathan), Stefano Veneruso (Ciro), John Woo (Song Song and Little Cat)
Σενάριο : Mehdi Charef (Tanza), Stribor Kusturica (Blue Gypsy), Cinqué Lee (Jesus Children of America), Joie Lee (Jesus Children of America), Qiang Li (Song Song and Little Cat), Kátia Lund (Bilu e João), Eduardo Tripa (Bilu e João), Jordan Scott (Jonathan), Stefano Veneruso (Ciro), Diego De Silva (Ciro)
Πρωταγωνιστές : Adama Bila, Elysée Rouamba, Rodrigue Ouattara


Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.


Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης (Οινοποιείο Πέτρου - Λ. Μαραθώνος 117, Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN