Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Έκθεση «storyboards»









    Στα πλαίσια του φεστιβάλ FILME και με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, Θεσσαλονίκη 2014, θα πραγματοποιηθεί στο Γενί Τζαμί από 19 ως 25 Μαΐου η έκθεση «storyboards» με δουλειές καταξιωμένων σκηνοθετών.
    Με στόχο την εξοικείωση του νεανικού κοινού με τις πρακτικές του κινηματογράφου, επιθυμούμε να προσεγγίσουμε την γενετική δημιουργία της κινούμενης εικόνας από τα πρώτα της μόλις στάδια και κατά συνέπεια να γνωστοποιηθεί η εργασία των σκηνοθετών στα αρχικά στάδια της κινηματογραφικής παραγωγής.
Η έκθεση storyboards να πλαισιώνεται με κινούμενες εικόνες και κινηματογραφικά αποσπάσματα, ώστε να επιτρέπεται στον θεατή η κατανόηση της εξέλιξης και της μετάβασης από το storyboard στην ταινία.
   Αν και η μέθοδος των storyboards δεν είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα οι σκηνοθέτες που μας εμπιστεύθηκαν και μας παραχώρησαν δείγματα δουλειάς τους είναι οι Πέτρος Παπαδόπουλος, Λένα Παπαδοπούλου, Μάρκος Χολέβας, Νίκος Περάκης, Γιάννης Σμαραγδής, Ανδρέας Σιαδήμας και Γρηγόρης Βαρδαρινός.


Η είσοδος είναι δωρεάν.
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 10:00- 18:00
Εγκαίνια: Δευτέρα 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN