Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η πρώτη ομιλούσα ταινία μεγάλου μήκους με εξωτερικά γυρίσματα


   Στην Παλιά Αριζόνα είναι μια Αμερικάνικη ταινία γουέστερν του 1929 σε σκηνοθεσία των Irving Cummings και Raoul Walsh. Υπήρξε υποψήφια για 5 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της καλύτερης ταινίας.
   Είχε διάρκεια 95 λεπτά και η πρώτη ευρεία προβολή της έγινε στις 20/01/1929. (Είχε προηγηθεί πρεμιέρα της στο Λος Άντζελες στις 25/12/1928).
   Η ταινία, η οποία βασιζόταν στο χαρακτήρα του Cisco Kid,  από την ιστορία The Caballero's Way του O. Henry.αποτέλεσε σημαντική καινοτομία στο Χόλυγουντ. Ήταν το πρώτο σημαντικό Γουέστερν που χρησιμοποιούσε τη νέα τεχνολογία του ήχου και η πρώτη ομιλούσα ταινία που γυρίστηκε στο ύπαιθρο. Η ταινία έκανε εκτεταμένη χρήση αυθεντικών τοποθεσιών, πραγματοποιώντας γυρίσματα στο Bryce Canyon National Park και το Zion National Park στη Γιούτα, και στην Ιεραποστολή του Σαν Φερνάντο και την Έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια.
   Η ταινία Στην Παλιά Αριζόνα πρωτοτύπησε επίσης με τη δημιουργία της εικόνας του τραγουδιστή κάου - μπόυ, με τον πρωταγωνιστή Γουόρνερ Μπάξτερ να τραγουδάει το "My Tonia". Ο Μπάξτερ κέρισε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Άλλοι ηθοποιοί της ταινίας ήταν οι Edmund Lowe, Dorothy Burgess και J. Farrell MacDonald. 
   Άλλες υποψηφιότητες ήταν το Όσκαρ σκηνοθεσίας για τον Irving Cummings, σεναρίου για τον Tom Barry, φωτογραφίας για τον Arthur Edeson και καλύτερης ταινίας.
   Ο Raoul Walsh επρόκειτο να σκηνοθετήσει την ταινία αλλά και να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αναγκάστηκε όμως να εγκαταλείψει τα σχέδια του όταν ένας λαγός πέρασε μέσα από το παρμπριζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε και κόστισε έτσι στον Γουόλς ένα μάτι. Μετά το γεγονός αυτό, ο Γουόλς φορούσε καλύπτρα στο μάτι του για το υπόλοιπο της ζωής του. Δεν ξανάπαιξε ποτέ σε ταινία, συνέχισε όμως τη λαμπρή του καριέρα σαν σκηνοθέτης.



(η ταινία)



http://en.wikipedia.org/wiki/In_Old_Arizona

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN