Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Προβολή βραβευμένων ταινιών του 4ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Κορινθίας - Πελοποννήσου "Γέφυρες"




Δελτίο Τύπου 20 Δεκεμβρίου 2013
4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΚΟΡΙΝΘIΑΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ “ΓΕΦΥΡΕΣ” - PIFF
Το φεστιβάλ “Γέφυρες” εκτιμώντας την περσινή φιλοξενία από τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων θα προβάλλει τις βραβευμένες ταινίες του φετινού φεστιβάλ  στις 28 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου τις ώρες 17:30-24:00 με ημερήσιο εισιτήριο  5 ευρώ.
17:30
      Σύνοψη: Σε ένα φανταστικό κόσμο όλοι ταξιδεύουν μόνοι τους, πάνω σε μονότροχα ποδήλατα. Ο κεντρικός ήρωας, ένας ταχυδρόμος, καλείται να παραδώσει ένα γράμμα μέσα σε 8 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής βρίσκεται σε δίλημμα. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο καθήκον και το συναίσθημα. 
Βραβείο PIFF 2013: Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων
Σύνοψη: Μια ανατρεπτική κωμωδία που μας ταξιδεύει στις απίστευτες πράξεις ενός ληστή που γεμίζουν ταμεία.
Βραβείο PIFF 2013: Καλύτερη ελληνική ταινία μικρού μήκους
·          “Elizabeth”  - Tori Lawrence, 2012, ΗΠΑ, 9'  http://piff.cineartfestival.eu/gr/films/elizabeth
Βραβείο PIFF 2013: Καλύτερη ταινία μουσικής ή χορού
      Σύνοψη: Μικρές Iστορίες κατοίκων για τον τόπο τους, τα βιώματά τους και τις παραδόσεις του μικρού αυτού χωριού.
      Βραβείο PIFF 2013: Καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης
      18:00 - "Χαλάζι”, Jelena Bajić Jočić, 2012, Σερβία, 120' http://piff.cineartfestival.eu/gr/films/ice-led
      Σύνοψη: Η ταινία "Χαλάζι" αποτελεί μια αποθέωση της πίστης και της αγάπης. Η ιστορία επικεντρώνεται στις ζωές των αρχετυπικών χαρακτήρων και μεταφορικά αντιπροσωπεύει το αδυσώπητο ξερίζωμα μιας οικογένειας στη Σερβία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, τη διάλυση και την εξαφάνιση των οικισμών και των χωριών στο μαγευτικό Šumadija, την πιο όμορφη περιοχή της κεντρικής Σερβίας. Μέσα στο χωριό Radomilje στη Šumadija κατά την περίοδο της ψευδούς ευδαιμονίας στη Γιουγκοσλαβία κατά την τελευταία δεκαετία της ζωής του Τίτο - το 1976, η δραματική πλοκή επικεντρώνεται γύρω από τους νέους, τον 20χρονο, χωρικό Milivoje, ο οποίος ζει με τη μητέρα του Stana, τον παππού του Životije και τη γιαγιά του Saveta. Ο Milivoje είναι διχασμένος και στοιχειωμένος από τις δυσοίωνες και απαισιόδοξες αναμνήσεις από το οδυνηρό θάνατο του πατέρα του σε ένα λατομείο πριν 10 χρόνια, όταν ήταν ακόμα παιδί.
      Βραβεία PIFF 2013: Καλύτερος Σχεδιασμός Παραγωγής :  Nedeljko Bajić, Predrag Jočić, Jelena Mila /  Πρώτου Γυναικείου Ρόλου: Danijela Mihajlović / Καλύτερης Φωτογραφίας: Pedrag Jočić
      CYIFF 2013: Χρυσή Αφροδίτη, 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου
      20:00 - “O Φερετροποιός”, Veena Bakshi, 2013, Ινδία, 120' http://piff.cineartfestival.eu/gr/films/the-coffin-maker
      Σύνοψη: Ο Anton Gomes είναι ένας απογοητευμένος ξυλουργός που γίνεται κατασκευαστής φέρετρων. Ζει με την επίσης αναξιοπαθούσα σύζυγό του και το καταπιεσμένο γιο τους σε ένα μικρό χωριό στην Γκόα. Ένα ασήμαντο θέμα δημιουργεί μια τεράστια μάχη μεταξύ των συζύγων και την αλήθεια για τη ζωή, που φέρνει ένα απίθανο συμμετέχοντα στην μονότονη ύπαρξη του Anton. Ο Θάνατος, μεταμφιεσμένος σε ανθρώπινη μορφή φτάνει να διδάξει τον Anton το πιο πολύτιμο μάθημα για τη ζωή! Είναι μια συγκινητική ταινία με ζεστές, συγκινητικές στιγμές και λεπτό χιούμορ.
Βραβεία PIFF 2013: Χρυσός Πήγασος / Σκηνοθεσίας: Veena Bakshi  /  Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής : Bharat Vijan /  Καλύτερης Μουσικής: BAPI & TUTUL  /  Πρώτου Ανδρικού ρόλου: Naseeruddin Shah 
      22:00 - “Τελική Αποπληρωμή”,  Αλέξανδρος Λεονταρίτης, 2013, Ελλάδα, 115'
Σύνοψη: Ένας πρώην μποξέρ, o Γρηγόρης, έχει εγκαταλείψει το όνειρό του εδώ και καιρό. Ακολουθεί πια στη ζωή του τους κανόνες του υποκόσμου, δουλεύοντας για τον Μάρκο. Μαζί με τον συνεργάτη του Χρήστο έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να συλλέγει χρωστούμενα από ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν το χρέος τους. Μέσα από μία περιπετειώδη ζωή που περιλαμβάνει απειλές, καταδιώξεις και ληστείες, ο Γρηγόρης θα γνωρίσει τη Νεφέλη, μια νεαρή ηθοποιό την οποία ερωτεύεται. Όμως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό από το παρελθόν του Γρηγόρη θα τον κάνει αναθεωρήσει τη ζωή του και να συγκρουστεί με όλους και με όλα για να κάνει την τελική αποπληρωμή.

Ηθοποιοί : Γρηγόρης Τερζάκης, Γιάννης Μποσταντζογλου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ελένη Φιλίνη, Χρήστος Θεοφιλάτος, Μαρίνα Τσιγονάκη, Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Θανάσουλας, Χάρης Γεωργιάδης         /  PIFF 2013: Βραβείο Κοινού σε ταινία μεγάλου μήκους / CYIFF 2013: Βραβείο Κοινού σε ταινία μεγάλου μήκους, 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN