Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τελετή Απονομής Βραβείων και Λήξης του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ»

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «ΓΕΦΥΡΕΣ»

piff.cineartfestival.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16 Δεκεμβρίου 2013

15/12/13 Τελετή Απονομής Βραβείων και Λήξης του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» 




   Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, στο κατάμεστο Λαίς Cineplex Κορίνθου, ξεκίνησε η τελετή βράβευσης των ταινιών με παρουσιάστρια την Κορίνθια ηθοποιό Ελένη Πετροπούλου μαζί με τη διευθύντρια του φεστιβάλ Πέτρα Τερζή. Προηγήθηκαν οι προβολές της εκπαιδευτικής ταινίας του Θάνου Κερμίτση σχετικά με την ιστορία της διώρυγας του ισθμού της Κορίνθου, το φιλμ “Ο Πύργος των καταιγίδων” από την CAMERA ZIZANIO από το Φεστιβάλ Ολυμπίας και το Stop Motion Video, που δημιουργήθηκε από τα Global Art Studios για τη προβολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, στα πλαίσια του Μαραθωνίου Δημιουργικότητας για το Future Library του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Η οπτικοακουστική παρουσίαση της τελετής ετοιμάστηκε από τον Σωκράτη Λαμπρόπουλο. Το χορευτικό κομμάτι της τελετής λήξης χορογράφησε η Σοφία Γλυκοφρύδη και χόρεψαν οι Μαρία Αγγιστριώτη, Αντρέα Καπασακαλίδη κι Ελένη Σταματοπούλου.
   Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τις ταινίες μεγάλου μήκους είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο σκηνοθέτης και διευθυντής του θεατρικού εργαστηρίου Κορινθίων Γιώργος Τζαβάρας, ο Γερμανός σκηνοθέτης Oliver Kyr, η Διευθύντρια Φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου και ο Ινδός παραγωγός Βιβέκ Σινγκάνια. Η κριτική επιτροπή για τα βραβεία στις ταινίες μικρού μήκους κι άλλες κατηγορίες, συστάθηκε από μέλη του κινηματογραφικού εργαστηρίου “Θόδωρος Μαραγκός” και τους διευθυντές της Σχολής Ελευθέρων Σπουδών Global Arts, τον εικαστικό-σκηνογράφο Σωκράτη Λαμπρόπουλο και την ηθοποιό Ελένη Πετροπούλου.
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέκος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Προέδρος του οργανισμού “Προμηθέας” κ. Νίκος Λόης, ο μορφωτικός ακόλουθος και ο πρέσβυς της Ινδίας κ. Tsewang Topden. Επίσης, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί σκηνοθετες, παραγωγοί και ηθοποιοί, όπως οι σκηνοθέτες Θόδωρος Μαραγκός, Μανώλης Δαμιανάκης, Αρίσταρχος και Πάνος Παπαδανιήλ, Κυριάκος Κανέλλος, Ηλίας Φλωράκης, Θάνος Κερμίτσης και Aλέξανδρος Καραίσκος, ο παραγωγός Θάνος Αγγελής, η ηθοποιός Βασιλική Τσεκούρα, ο Σέρβος παραγωγός Nedelkjo Bajic, ο Σέρβος διευθυντής φωτογραφίας Predrag Jocic, η Τούρκος παραγωγός Nurdan Tümbek Tekeoğlu, ο Τούρκος σκηνοθέτης Orhan Tekeoğlu, η Γερμανίδα σκηνοθέτης Stephanie Pedros, η Ουκρανή ηθοποιός Sophia Berikashvili, ο ηθοποιός Γκρεγκ Τερζάκης και πλήθος κόσμου και σινεφίλ.
   Το «Χρυσό Πήγασο» φιλοτέχνησε ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος. Ο Πήγασος, στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν το άλογο των Μουσών που ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό, το βραβείο «ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» απονέμεται σε μία ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.
   
Μέσα από την διεξαγωγή του Φεστιβάλ “Γέφυρες” 7-15 Δεκεμβρίου, στο κινηματογράφο ΛΑΙΣ στη Κόρινθο, η Έβδομη Τέχνη αναδείχτηκε ως μέσο πνευματικής καλλιέργειας αλλά και ψυχικής ανάτασης, με τη προβολή 70 ταινιών από συνολικά 20 χώρες και παράλληλα με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις ακόμη και για τον πιο απαιτητικό θεατή.
   Η διευθύντρια του φεστιβάλ Πέτρα Τερζή συγχάρηκε θερμά, όλους τους συντελεστές και τους σκηνοθέτες που διαγωνίστηκαν και συμμετείχαν με τις ταινίες τους στο φεστιβάλ, ανανεώνοντας το ραντεβού με όλο το σινεφίλ κοινό τον Δεκέμβριο 2014!
   Μετά την τελετή των βραβείων προβλήθηκε η ταινία λήξης “Μια στάση πριν το τέλος / Fruitvale station” (2013) του πρωτοεμφανιζόμενου Ράιαν Κούγκλερ που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Sundance, τη διάκριση «Ένα κάποιο Βλέμμα» στο Φεστιβάλ Καννών και του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Gotham Awards 2013.

Χορηγοί - Το ξενοδοχείο φιλοξενίας είναι το “Εφύρα”, τα πάρτυ του φεστιβάλ φιλοξένησαν τα καφέ Λέμον, Φιν, το Σπίτι της Αλουστίνης και το Livingroom, καθώς το κρασί προσέφερε το οινοποιείο Ορφανός.

Επίσημη φωτογράφος του φεστιβάλ είναι η Lorena Kirk-Giannoulis.

   Το φεστιβάλ “Γέφυρες” εκτιμώντας την περσινή φιλοξενία από τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων θα προβάλλει τις βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ στις 28 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου τις ώρες 18.00-24.00 με ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα βραβεία που δώθησαν είναι τα ακόλουθα:





Α) Ταινίες Μικρού Μήκους:

1. Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους:
"Τέλεια Εικόνα-Picture Perfect", Irina Izmestieva - (Ηνωμένο Βασίλειο)

2. Καλύτερη Σκηνοθεσία σε ταινία μικρού μήκους:
“Η Υπόθεση της Μαίρης Φορντ”, Ben Mole - (Ηνωμένο Βασίλειο)

3. Καλύτερη Φωτογραφία σε ταινία μικρού μήκους:
"KIN", Ben McKinnon (Καναδάς)

4. Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων:
“Προθεσμία 8 λεπτών” - Ζίνα Παπαδοπουλου & Πέτρος Παπαδόπουλος (Ελλάδα)

5. Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους:
“Το μεροκάματο ενός ληστή” - Μιχάλης Φελάνης (Ελλάδα)

6. Βραβείο για ταινία μουσικής ή χορού:
“Elizabeth” - Tori Lawrence - (ΗΠΑ)

B) Ταινίες Τεκμηρίωσης / Documentaries:

1. Καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης:
“Ιστορίες από το Λιβαδερό Κοζάνης.” - Αλέξανδρος Καραίσκος (Ελλάδα)


Γ) Παγκόσμιος Κινηματογράφος "ΓΕΦΥΡΕΣ”:

“Σε αγάπησα τόσο πολύ” - Οrhan Tekeoglu (Τουρκία)


Δ) Ταινίες Μεγάλου Μήκους «Χρυσός Πήγασος»


1. Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής :
Μοιράζονται οι: Nedeljko Bajić, Predrag Jočić, Jelena Mila - "Χαλάζι” (Σερβία) & Bharat Vijan - “O Φερετροποιός” (Ινδία)

2. Βραβείο καλύτερων σκηνικών/ κοστουμιών:
Μέη Καραμανίδη & Λουίζα Καραμούζη - "Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος" (Ελλάδα)

3. Βραβείο Καλύτερης Μουσικής:
BAPI & TUTUL - “O Φερετροποιός” (Ινδία)

4. Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ:
Lara Tosello - “Δεν μπορείς να γράψεις ένα γράμμα” (Γαλλία)

5. Βραβείο Καλύτερου σεναρίου:
Guillaume Levil - “Δεν μπορείς να γράψεις ένα γράμμα” (Γαλλία)

6. Βραβείο Πρώτου Ανδρικού ρόλου:
Naseeruddin Shah - “O Φερετροποιός” (Ινδία)

7. Βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου:
Danijela Mihajlović - "Χαλάζι” (Σερβία)

8. Βραβείο Φωτογραφίας:
Pedrag Jočić - "Χαλάζι” (Σερβία)

9. Βραβείο σκηνοθεσίας:
Veena Bakshi - “O Φερετροποιός” (Iνδία)

10. Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη:
Μοιράζονται οι: Stephanie Pedros - “Έλεγχος Πραγματικότητας” (Γερμανία) και Mανώλης Δαμιανάκης -"Kάμε Κουμάντο" (Ελλάδα)

Ειδική Μνεία στον Praveen Morchhale για την ευαισθησία και την ικανότητα να αποσπάσει εξαιρετικές επιδόσεις από τα παιδιά ηθοποιούς στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του με την ταινία μεγάλου μήκους "Ξυπόλητοι στη Γκόα"

11. Βραβείο Κοινού σε ταινία μεγάλου μήκους:
“Τελική Αποπληρωμή” – Αλέξανδρος Λεονταρίτης (Ελλάδα)

12. Χρυσός Πήγασος:
Veena Bakshi - “O Φερετροποιός” (Iνδία)













Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΛΛΑΔΑ ΤV, BRAKE FM, TVTV.gr, ΤΟP ΤV, skywalker.gr, CULTURENOW.gr

Παραγωγή: CINE@ART piff.cineartfestival.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN