Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Long Haired Hare




   Το Long-Haired Hare (Μακρυμάλλης Λαγός) αποτελεί κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους της σειράς Looney Tunes της Warner Brothers, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 25/06/1949. Γράφτηκε από τον Michael Maltese ενώ η σκηνοθεσία ήταν του Chuck Jones. Ο τίτλος εκτός του ότι περιλαμβάνει τις ομόηχες λέξεις hair(μαλλιά) και hare (λαγός), αποτελεί λογοπαίγνιο για τους "μακρυμάλληδες" (χαρακτηρισμός που αποδιδόταν στους λάτρεις της κλασσικής μουσικής). Ο βαρύτονος Νικολάι Σουτόροφ ήταν η φωνή του Τζόουνς όταν ταγουδούσε.

Υπόθεση

   Ο διάσημος σταρ της όπερας Τζοβάνι Τζόουνς (το όνομα πιθανώς αποτελεί αναφορά στον σκηνοθέτη του κινούμενου σχέδιο Τσακ Τζόουνς) προσπαθεί να κάνει πρόβα, αλλά ο Μπαγκς τραγουδά ένα άλλο σκοπό, παίζοντας πρώτα το μπάντζο του, μετά την άρπα του και μετά την τούμπα του. Ο Τζόουνς καταστρέφει τα όργανα πάνω στο κεφάλι του Μπαγκς και όπως καταλαβαίνετε "αυτό σημαίνει πόλεμο". Η ώρα της εκδίκησης έρχεται όταν ο Μπαγκς, ως ασπρομάλλης Λέοπολντ (αναφορά στο διάσημο μαέστρο Λέοπολντ Στοκόφσκι), διευθύνει τη συναυλία του Τζόουνς στο Χόλυγουντ Μπόουλ (χώρος όπου είχε εμφανιστεί πολλές φορές ο Στοκόφσκι, ο οποίος ήταν καταξιωμένος μαέστρος εκείνη την εποχή, από τους καλύτερους του κόσμου.Η πιο διάσημη ταινία στην οποία είχε εμφανιστεί ο Στοκόφσκι ήταν η "Φαντασία" του Ντίσνευ, του 1940, η οποία είχε αποτελέσει μια αποτυχία, που μόλις το 1970 είχε βγάλει τα έξοδά της )

   Η μουσική της ταινίας είναι πρωτότυπη, γραμμένη από τον Carl Stalling αν και ένα σημαντικό μέρος είναι προϋπάρχουσα μουσική, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών κομματιών όπερας. Το σάουντρακ περιλαμβάνει τα "Largo al factotum" από τον "Κουρέα της Σεβίλλης" του Τζοακίνο Ροσσίνι, "A Rainy Night in Rio" του Άρθουρ Σουάρτζ, "My Gal is a High-Born Lady" του Μπάρνεϋ Φάγκαν, "When Yuba Plays the Rumba on the Tuba" του Χέρμαν Χαπφελντ - που το παίζει ο Μπαγκς με μια τούμπα, η άρια " Chi Mi Frena In Tal Momento" από την όπερα Lucia di Lammermoor του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, το πρελούδιο δεύτερο θέμα από την τρίτη πράξη του Lohegrin του Ρίχαρντ Βάγκνερ, η ουβερτούρα από το Die schöne Galathee του Franz von Suppé και η μελωδία του "It's Magic".

   

https://archive.org/details/LongHairedHare (το κινούμενο σχέδιο)
https://www.dailymotion.com/video/x2fdnv1

http://en.wikipedia.org/wiki/Long-Haired_Hare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN