Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τρία Μικρά Γουρουνάκια



   Τα "Τρία Μικρά Γουρουνάκια" αποτελούν ένα κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 27/05/1933 από την United Artists. Παραγωγός ήταν ο Γουώλτ Ντίσνεϋ και σκηνοθέτης ο Μπερτ Γκίλλετ. Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι, το κινούμενο σχέδιο κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους το 1934. Το 1994 ψηφίστηκε 11ο, μεταξύ των 50 καλύτερων κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. 
   Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι τρία αδέρφια, ο Practical Pig, ο Fiddler Pig και ο Fifer Pig. Καθένας χτίζει το δικό του σπίτι, με τούβλα, ξύλα και άχυρα αντίστοιχα, ενώ καθένας παίζει το δικό του μουσικό όργανο (πιάνο, βιολί και φλάουτο αντίστοιχα). Ο Practical δίνει μεγάλη έμφαση στην κατασκευή του σπιτιού του, με σκοπό να το κάνει ασφαλές και ανθεκτικό στις επιθέσεις του κακού λύκου, κάτι που δεν ισχύει για τα δυο άμυαλα αδέρφια του, που έχουν το μυαλό τους στη διασκέδαση, φτιάχνουν τα σπίτια τους όπως όπως και ειρωνεύονται τον αδερφό τους που ασχολείται τόσο με την κατασκευή του δικού του. Τα δυο άμυαλα γουρουνάκια στο φιλμ τραγουδάνε το διάσημο σήμερα τραγουδάκι "Ποιός φοβάται το Μεγάλο Κακό Λύκο". Όταν έρχεται ο Λύκος, γκρεμίζει με ευκολία τα σπίτια τους και έτσι αναγκάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο στο σπίτι του αδερφού τους.
    Οι φωνές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν των Pinto Colvig (Practical Pig), Billy Bletcher (Big Bad Wold), Mary Modder (Fiddler Pig), Dorothy Compton (Fifer Pig).
   Η ταινία αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να παίζεται για βδομάδες μετά την πρώτη προβολή της. Ορισμένοι μάλιστα κινηματογράφοι, πρόσθεσαν γενειάδες σχεδιασμένες με το χέρι πάνω στις αφίσες για να τονίσουν έτσι το πόσο καιρό παιζόταν.
   Το τραγούδι "Ποιος φοβάται το Μεγάλο Κακό Λύκο" ( ο οποίος Λύκος αποτελούσε και σύμβολο της οικονομικής ύφεσης εκείνη την εποχή) συνέθεσε ο Φρανκ Τσώρτσιλ , και αποτέλεσε ένα σινγκλ με πολύ μεγάλες πωλήσεις.







(η ταινία "Τρία Μικρά Γουρουνάκια")




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN