Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ταινίες και φωτοαφηγήσεις από τα σχολεία του δήμου Χολαργού-Παπάγου



   Στις 27/04/2013 η Ένωση Γονέων του δήμου Παπάγου - Χολαργού πραγματοποίησε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών και Φωτοαφηγήσεων 2013. 
   Το εγχείρημα αυτό της ένωσης είχε τη μορφή δοκιμής, με σκοπό στην επόμενη διοργάνωση να υπάρχουν έργα απ'όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων του δήμου.
   Σε αυτή την πρώτη διοργάνωση, είχαμε συμμετοχές από το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, το 1ο Λύκειο Παπάγου και το 1ο Λύκειο Χολαργού. Παρουσιάστηκαν μια ταινία, τρεις φωτοαφηγήσεις, δυο animation και οκτώ βίντεο.
   Το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού πήρε μέρος με την παρουσίαση του αποσπάσματος ταινίας "Όχι βία μέσω και έξω από τα σχολεία" με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Νεκταρία Λέκκα και το βίντεο "Πινελιές για ένα πιο όμορφο σχολείο". Και στα δυο αυτά έργα οι δημιουργοί ήταν μαθητές απόλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Στις συμμετοχές του 1ου Γυμνασίου Χολαργού ήταν επίσης και η μαθήτρια της Γ τάξης Κατερίνα Χαλκιαδάκη που παρουσίασε την φωτοαφήγηση " Όταν κοίταξα γύρω μου". 
   Τον κύκλο των συμμετοχών του 1ου Γυμνασίου Χολαργού συμπλήρωσε μια σειρά έργων με κοινή θεματική με τίτλο " Εκπαίδευση Ομοτίμων Διαμεσολαβητών - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας" . Τα έργα αυτά ήταν το βίντεο του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, το βίντεο των Κλεοπάτρα Βουτσαρά και Κλέα Αράπη, το animation της Μάρω Ντουγκαλά και το βίντεο του Αλέξανδρου Τάρταρη. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κυρία Κατερίνα Καμπούρου.
   Από το 1ο Λύκειο Χολαργού οι Πέτρος Περράκης, Αντώνης Σμυρλιάνος και Τιμόθεος Σουλιώτης παρούσιασαν το animation "Ταξίδι στη Σιβηρία" με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ευαγγελία Σπέρτου . Επίσης μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας παρουσίασαν τη βιντεοσκόπηση της εκδρομής τους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ανατολικού Ολύμπου (ΚΠΕ) και τη δράση της ομάδας εντός του σχολείου.
(υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Φραντζεσκάκη).
   Από το 1ο Λύκειο Παπάγου είχαμε τη φωτοαφήγηση "Βλέποντας το αόρατο" από τις μαθήτριες της Α Λυκείου Ειρήνη Μουρελάτου και Σίβυλλα Μπικουβαράκη και την ταινία "Ερωτική Μπαλάντα" .
   Αν και όλα τα έργα που παρουσιάστηκαν ήταν αξιόλογα και αξιέπαινα, και όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, εν τούτοις θα ήθελα να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την "Ερωτική Μπαλάντα" , η οποία πιστεύω ότι ήταν εξαιρετική (η ταινία μάλιστα χαρακτηριζόταν από την πλήρη απουσία διαλόγων !!!) . Η διάρκειά της ήταν 14 λεπτά, και η σκηνοθεσία, το σενάριο, αλλά και το μοντάζ ήταν του μαθητή Δημήτρη Κωνσταντίνου-Οτεκέρ ο οποίος μάλιστα ήταν και πρωταγωνιστής της ταινίας. Μαζί του έπαιξαν οι Αγάπη Τζουγκαράκη, Θέμης Αλεπάκος, Ελένη Ζερβού και Θοδωρής Χαλιμάς ενώ η μουσική της ταινίας ήταν από τους Σέργιο Δημόπουλο, Θοδωρή Χαλιμά και Ελένη Ζερβού.
  Στα πλαίσια της εκδήλωσης, στην αίθουσα παρεβρίσκονταν και κινηματογραφιστές που έδιναν τις συμβουλές τους στα παιδιά για τα έργα τους. 


Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν έπαινοι στους συμμετέχοντες μαθητές.

 

   Θα αναμένουμε την επανάληψη της εκδήλωσης την επόμενη χρονιά, και σε μια πιο μεγάλη κλίμακα. Και μακάρι να δούμε ανάλογες δράσεις και σε άλλα σχολεία όλης της χώρας. (και για να πω και την αμαρτία μου, ζηλεύω που όταν πήγαινα σχολείο δεν κάναμε τέτοια πράγματα).



1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα,
    Έχουμε δημιουργήσει ένα νέο site για live streaming αγώνων, live scores, live TV, live radio, online ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους χωρίς κατέβασμα.


    H διεύθυνση είναι

    http://streampark.blogspot.gr

    Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN