Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κουαρτέτο


   Το "Κουαρτέτο" που παίζεται αυτό τον καιρό στους κινηματογράφους, αποτελεί μια Βρετανική κομεντί του 2012 βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Ρόναλντ  Χάργουντ. Αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Ντάστιν Χόφμαν. 
   Η υπόθεση διαδραματίζεται στον Οίκο Μπίτσαμ , έναν οίκο ευγηρίας για συνταξιούχους μουσικούς, ο οποίος ακολουθεί τα πρότυπα του πραγματικού Σπιτιού Ανάπαυσης για Μουσικούς (που βρίσκεται στο Μιλάνο) και που είχε ιδρύσει ο Βέρντι.
   Ο Ρετζ, ο Γουιλφ και η Σίσσυ είναι συνταξιούχοι πρώην τραγουδιστές της όπερας οι οποίοι στο παρελθόν είχαν πολλές φορές δουλέψει μαζί. Ανάμεσα στους άλλους ενοίκους είναι και ο Σίντρικ Λιβινγκστόουν, ένας σκηνοθέτης, και η Ντίβα Αν Λάνγκλεϋ. Όλοι οι ένοικοι του οίκου ευγηρίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεχίζουν να απασχολούνται με το επάγγελμα που ασκούσαν, κάτι που προσφέρει ευκαιρίες για πολλές διασκεδαστικές στιγμές στον οίκο, αλλά και κάποιους ανταγωνισμούς και αντιπαλότητες ανάμεσα στους μουσικούς. 
   Όλοι προετοιμάζονται για το επερχόμενο γκαλά για τη γέννηση του Βέρντι, το οποίο προσδοκούν να φέρει και τα απαιτούμενα έσοδα έτσι ώστε ο Οίκος να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του και στο μέλλον, μια που τώρα, λόγω οικονομικών προβλημάτων, είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος. Ο Σίντρικ, ο οποίος έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης, είναι σε απελπισία, γιατί οι πιο σπουδαίοι μουσικοί έχουν είτε πεθάνει ή έχουν αποφασίσει να μην πάρουν μέρος.
   Οι προετοιμασίες πρόκειται να διαταραχτούν με την άφιξη της Τζην Χόρτον, αιώνιας ντίβας αλλά και πρώην συζύγου του Ρετζ.
   Ενδιαφέρουσα ιστορία σχετικά με την επανένωση τεσσάρων φίλων, την ιδέα ότι οι πραγματικοί καλλιτέχνες δε γερνάνε, όπως θα πει και η διευθύντρια του οίκου, ωραία τοπία από την αγγλική ύπαιθρο, και πολύ καλή μουσική επένδυση με προεξέχουσα τη μουσική του Βέρντι (υπάρχει όμως μέχρι και ένα λάτιν κομμάτι).
   Στην ταινία "παρελαύνουν" πολλοί μουσικοί, αλλά και ηθοποιοί, που μεσουράνησαν στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες (αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς στους τίτλους τέλους).


   

τρέιλερ της ταινίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN