Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Χρόνια πολλά Άντριου Λλόυντ Γουέμπερ

 

   Γενέθλια σήμερα για τον Άντριου Λλόυντ Γουέμπερ. Είναι Άγγλος συνθέτης και ιμπρεσσάριος του μουσικού θεάτρου.
    Ο Λλόυντ Γουέμπερ έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο μουσικό θέατρο. Αρκετά από τα μιούζικάλ του έχουν παίξει για περισσότερα από δέκα χρόνια τόσο στο Γουέστ Εντ όσο και στο Μπρόντγουεη. Έχει συνθέσει 13 μιούζικαλ, ένα κύκλο τραγουδιών, (ομάδα τραγουδιών από τον ίδιο συνθέτη που ερμηνεύονται ως ένα), μια ομάδα παραλλαγών, (μουσική τεχνική, όπου το ίδιο υλικό επαναλαμβάνεται με αλλαγές ως προς τον ρυθμό, την αρμονία κ.λ.π), μουσική για δυο ταινίες, και μια μουσική νεκρώσιμης ακολουθίας στα λατινικά. Έχει λάβει μια σειρά από τιμές  όπως ιππότης στο 1992,  ακολουθούμενο από ένα τίτλο ευγένειας από τη βασίλισσα Ελισσάβετ την Β για τις υπηρεσίες του στη μουσική, επτά βραβεία Τόνυ, τρία βραβεία Γκράμμυ, ένα Όσκαρ, δεκατέσσερα βραβεία Ιβόρ Νοβέλλο (βραβεία για γράψιμο τραγουδιών και σύνθεση),  επτά βραβεία Ολίβιε (βραβεία για εξαιρετικό έργο στο θέατρο), μια Χρυσή Σφαίρα, και το Kennedy Center Honors (βραβείο για συνολικό έργο στην αμερικανή κουλτούρα) το 2006.
   Αρκετά από τα τραγούδια του έχουν ηχογραφηθεί πάρα πολλές φορές και αποτέλεσαν επιτυχίες και έξω από τα μιούζικαλ στα οποία πρωτακούστηκαν όπως  το "The Music of the Night" από το The Phantom of the Opera, "I Don't Know How to Love Him" από το Jesus Christ Superstar, "Don't Cry for Me, Argentina" και "You Must Love Me" από την Evita, "Any Dream Will Do" από το Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat και "Memory" από το Cats
   Η εταιρία του Really Useful Group  αποτελεί από τους μεγαλύτερους θεατρικούς παραγωγούς του Λονδίνου ενώ ο ίδιος είναι ο πρόεδρος της πιο σπουδαίας σχολής εκπαίδευσης για μουσικό θέατρο της χώρας του  της Arts Educational Schools London, που βρίσκεται στο Chiswick, του Δυτικού Λονδίνου.
   Κινηματογραφικές μεταφορές σε έργα του Γουέμπερ έχουν γίνει στο Jesus Christ Superstar (1973) σε σκηνοθεσία Νόρμαν Τζιούισον, Εβίτα (1996), του Άλαν Πάρκερ και Το Φάντασμα της Όπερας (2004)  σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ και τον Γουέμπερ στους συμπαραγωγούς.


( τρέιλερ από το Jesus Christ Superstar)


( τρέιλερ από την Εβίτα)



(τρέιλερ από Το Φάντασμα της Όπερας)




http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Lloyd_Webber

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN