Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

The Andrews Sisters

     Από την κορυφή: Λαβέρν, Πάττυ και Μαξίν


      Όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπός της , Άλαν Έικλερ, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, η Πάττυ Άντριους.
   Η Πάττυ Άντιους ήταν η νεώτερη και τελευταία εναπομείνασα του τραγουδιστικού τρίου  The Andrews Sisters, ένα δημοφιλές συγκρότημα στις δεκαετίες του 40 και του 50, στις εποχές του swing και του boogie-woogie. (Η Λαβέρν είχε πεθάνει το 1967 και η Μαξίν το 1995).
   Γεννήθηκαν στη Μινεσσότα των ΗΠΑ από πατέρα Έλληνα μετανάστη (Πέτρος Ανδρέου) και μητέρα Αμερικανονορβηγίδα (Όλγα Άντριους).
   Ξεκίνησαν την τραγουδιστική τους καρριέρα από πολύ νωρίς (η Πάττυ είχε αρχίσει από τα 7 !!! ), σε τοπικούς διαγωνισμούς ανεύρεσης νέων ταλέντων.
   Έχουν πουλήσει πάνω από 75.000.000 δίσκους και έγιναν ιδιαίτερα γνωστές κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε Αφρική, ΗΠΑ και Ευρώπη.
   Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους περιλαμβάνουν το Boogie Woogie Bugle Boy και το Don’t sit under the apple tree.
   Εκτός από την τραγουδιστική τους καριέρα πραγματοποίησαν και κινηματογραφική καριέρα. Εμφανίστηκαν σε 17 ταινίες, όπου έπαιξαν ρόλους στο πλευρό των Μπαντ Άμποτ και Λου Κοστέλο, στο Buck Privates και το Hold that Ghost, ενώ εμφανίστηκαν στην ταινία Road to Rio μαζί με τους Μπομπ Χόουπ και Μπινγκ Κρόσμπι.
   Οι 17 ταινίες που εμφανίστηκαν οι Άντριους Σίστερς είναι κατά πολύ περισσότερες από τις κινηματογραφικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε οποιοδήποτε τραγουδιστικό γκρουπ.
   Η πρώτη τους ταινία ήταν το Argentine Nights όπου εκεί εμφανίστηκαν μαζί με ένα άλλο τρίο τους Ritz Brothers


Η εταιρία παραγωγής Universal Pictures για λόγους προϋπολογισμού δε θέλησαν να προσλάβουν χορογράφο, γι αυτό και οι αδερφοί Ριτζ έμαθαν στις αδερφές Άντριους μερικά εκκεντρικά βήματα. Γι αυτό τόσο σ΄αυτή την ταινία όσο και στην επόμενη, το Buck Privates οι αδερφές Άντριους χορεύουν όπως και οι αδερφοί Ριτζ.
   Στο Buck Privates,  με τους Άμποτ και Κοστέλο, ακούγεται το πιο γνωστό τραγούδι των αδελφών Άντριους "Boogie Woogie Bugle Boy".Αυτό το τραγούδι, που έγραψαν οι Don Raye και Hughie Prince ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στην απονομή του 1941.




   H Universal ακολούθως προσέλαβε τις αδερφές για δυο ακόμα ταινίες με πρωταγωνιστές τους Άμποτ και Κοστέλο και τις προήγαγε στο πλήρες καλλιτεχνικό στερέωμα, σε Β μιούζικαλς. Οι ταινίες What's Cookin', Private Buckaroo, και Give Out, Sisters (με την τελευταία να παρουσιάζει τις αδερφές ως γηραιές κυρίες) ήταν ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς ταινίες μεγάλους μήκους για την ομάδα.


 


   Στην all-star επιθεώρηση Hollywood Canteen (1944) έχουν ένα ειδικό νούμερο. Στην ταινία Road to Rio (1947), με πρωταγωνιστές τους Μπινγκ Κρόσμπυ και Μπομπ Χόουπ, (η ταινία με τα περισσότερα ακαθάριστα έσοδα εκείνη τη χρονιά) τραγουδάνε το "You Don't Have to Know the Language" με τον Μπινγκ Κρόσμπυ.



   Επίσης οι φωνές τους ακούγονται σε δυο μεγάλου μήκους παραγωγές της Ντίσνεϋ τις "Make Mine Music" με τους Johnny Fedora and Alice Blue Bonnet, (δυο καπέλα !!! που ερωτεύτηκαν ενώ βρισκόντουσαν στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος) και "Melody Time", που παρουσίασε για πρώτη φορά τον Little Toot, (το μικρό ρυμουλκό με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά).
  Ολόκληρη η φιλμογραφία τους παρατίθεται παρακάτω:

Φιλμογραφία

Argentine Nights (Universal Pictures, 1940)
Buck Privates (Universal Pictures, 1941)
In the Navy (Universal Pictures, 1941)
Hold That Ghost (Universal Pictures, 1941)
What's Cookin'? (Universal Pictures, 1942)
Private Buckaroo (Universal Pictures, 1942)
Give Out, Sisters (Universal Pictures, 1942)
How's About It (Universal Pictures, 1943)
Always a Bridesmaid (Universal Pictures, 1943)
Swingtime Johnny (Universal Pictures, 1943)
Moonlight and Cactus (Universal Pictures, 1944)
Follow the Boys (Universal Pictures, 1944)
Hollywood Canteen (Warner Brothers, 1944)
Her Lucky Night (Universal Pictures, 1945)
Make Mine Music (Walt Disney Studios, 1946)
Road to Rio (Paramount Pictures, 1947)
Melody Time (Walt Disney Studios, 1948)
Brother, Can You Spare a Dime? (1975)
Breach (background music) (2007)

   Οι μελωδίες και τα τραγούδια των αδερφών Άντριους ασκούν επίδραση ακόμα και σήμερα, και έχουν καλυφθεί από τραγουδιστές και συγκροτήματα όπως η Μπέτυ Μίντλερ, οι Puppini Sisters, η Κριστίνα Αγκιλέρα και οι The Three Belles.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/andrews-sisters.html#more
http://en.wikipedia.org/wiki/Andrews_Sisters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN