Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η τέχνη της κινηματογραφικής αφήγησης

 

Master class από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και το Athens Open Air Film Festival

   Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 17 30, στο Exile Room , ο συγγραφέας και σεναριογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μιλήσει για την τέχνη της αφήγησης και της πλοκής στον κινηματογράφο. Θα καλυφθούν όλα τα στάδια από την εύρεση της αρχικής ιδέας, την επεξεργασία της, την μετατροπή της σε σενάριο και τη συνεργασία με το σκηνοθέτη της ταινίας.
   Εκτός των άλλων ποικίλων δραστηριοτήτων του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ασχολείται επαγγελματικά και με το κινηματογραφικό σενάριο τις τελευταίες δυο δεκαετίες. Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα σενάρια των ταινιών " Οι Απόντες" (βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), " Ο Βασιλιάς", "Η Αγρύπνια" (και οι τρεις του Νίκου Γραμματικού), "Ώρες Κοινής Ησυχίας" της Κατερίνας Ευαγγελάκου.
   Ως προσκεκλημένος του Athens Open Air Film Festival στο masterclass που θα γίνει θα μοιραστεί την επαγγελματική αλλά και διδακτική εμπειρία του με όλους τους επίδοξους σεναριογράφους αλλά και τους νέους κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται γι αυτό το σημαντικό στάδιο στη δημιουργία μιας ταινίας


πηγή: περιοδικό Σινεμά

Τετάρτη 10/10/2012
Είσοδος ελεύθερη
Exile Room : Αθηνάς 12 3ο όροφος (τηλ. 210 3223395)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN