Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Skeleton dance

 
   Σαν σήμερα, το 1929, προβάλλεται για πρώτη φορά το κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία Walt Disney, και σχέδια του Ub Iwerks, το "Skeleton dance" (Ο χορός των σκελετών).
   Πρόκειται για το πρώτο κινούμενο σχέδιο, από τη σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιούργησε ο Γουώλτ Ντίσνεϋ και η εταιρία του με την ονομασία Silly Symphonies. Στα κινούμενα σχέδια αυτής της σειράς οι πρωταγωνιστές δεν είναι κανένας από τους γνωστούς ήρωες του Ντίσνεϋ που όλοι γνωρίζουμε.
   Στο κινούμενο αυτό σχέδιο, έχουμε τέσσερις σκελετούς, που χορεύουν και παίζουν μουσική σ' ένα ανατριχιαστικό νεκροταφείο.


   Πρόκειται επίσης για το πρώτο κινούμενο σχέδιο, το οποίο χρησιμοποιεί μη συγχρονισμένο εκ των υστέρων ήχο. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα γράφτηκε η μουσική από τον Carl Stalling, και με βάσει αυτή δημιουργήθηκε το κινούμενο σχέδιο, ενώ μέχρι τότε γινόταν το ανάποδο (πολύ σημαντική καινοτομία για τα δεδομένα της εποχής).
  Το 1994 πήρε την 18 θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα κινούμενα σχέδια όλων των εποχών όπως ψηφίστηκαν από μέλη του κλάδου των κινούμενων σχεδίων.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN