Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

August the First



    Καλό μήνα σ' όλους!. 1η Αυγούστου σήμερα οπότε τι πιο ταιριαστό από τα να πούμε για μια ταινία που λέγεται, μα τι άλλο 1η Αυγούστου (August the First) (2007).

Υπόθεση
   Η Πρώτη Αυγούστου αρχίζει ως μια πολλά υποσχόμενη μέρα. Προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη για το πάρτυ αποφοίτησης από το κολλέγιο του Tunde Ibrinde. Φίλοι και συγγενείς έχουν δεχτεί να συγκεντρωθούν αυτή τη μέρα προς τιμή του.  Ένας προσκεκλημένος  παρόλα αυτά απειλεί να διαταράξει τους εορτασμούς της ημέρας.
   Άγνωστο στους περισσοτέρους, ο Tunde έχει οργανώσει την επιστροφή του εδώ και χρόνια αποξενωμένου πατέρα του Dipo από τη Νιγηρία. Αυτό αποτελεί μια ειρωνία μέσα στο φιλμ, γιατί στην φυλή των Γιορούμπα, όταν ένας ενήλικος έχει ενα παιδί το οποιό έχει γεννηθεί μετά το θάνατο κάποιου από τους γονείς του, το παιδί παίρνει το όνομα του παππού, (ή της γιαγιάς) που δε πρόκειται να γνωρίσει έτσι ώστε να τιμηθεί ο νεκρός (ή η νεκρή). Οι κόρες παίρνουν το όνομα από τις αποθανούσες μητέρες (δηλαδή τις γιαγιάδες τους) και οι γιοι από τους αποθανόντες πατέρες (δηλαδή τους παππούδες τους). Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ονομάσει τον πρώτο του γιο, ο οποίος θα γεννηθεί μετά το θάνατο του δικού του πατέρα Babatubde (baba = πατέρας  tunde=επιστροφή ). Με άλλα λόγια ο πατέρας επέστρεψε διαμέσω αυτού του παιδιού.
Η επιστροφή του Dipo επαναφέρει άλυτα οικογενειακά προβλήματα, με σκηνικό την αποφοίτηση του Tunde. Καθώς νυχτώνει αρχίζουν οι διαμάχες. Παλιές πληγές ξανανοίγουν και κακές συνήθειες ξαναζωντανεύουν. Επίπεδο επίπεδο, ψευδαισθήσεις και οι μισές αλήθειες απομακρύνονται καθώς μυστικά αποκαλύπτονται σε αυτό που θα γίνει η πιο αξέχαστη μέρα που βίωσε ποτέ η οικογένεια.


   Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Lanre Olabisi. Το σενάριο είναι των Lanre Olabisi και Shawn Alexander.

Παίζουν:

Tunde Ibirinde (Ian Alsup)
Ade Ibrinde (Shawn Phillips)
Simisola Ibrinde (Kerisse Hutchinson)
Alex (Robert McKay)
Rhonda Ibrinde (Joy Merriweather)
γιαγιά (Gloria Sauve)
Elsa (A. Toni Sterret)
Dipo (D. Rubin Green)  

Βραβεία και διακρίσεις της ταινίας

βραβείο κοινού στο Urbanworld Film Festival
καλύτερη ταινία στο San Francisco Black Film Festival
επίσημη επιλογή στο SXSW Film Festival
επίσημη επιλογή στο  Karlovy Vary International Film Festival
επίσημη επιλογή στο Philadelphia Film Festival





(τρέιλερ της ταινίας)



http://www.augustthefirst.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN