Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Sayome


   Το μεγάλο βραβείο στον 31ο Διεθνή Διαγωνισμό URTI Ντοκιμαντέρ Δημιουργών κέρδισε η ταινία "Sayome" του Νίκου Νταγιάντα, στην τελετή απονομής που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στο πλαίσιο του Festival de Télévision του Μόντε Κάρλο.
   Για τους νικητές του διαγωνισμού, που προέκυψαν από 225 ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκαν για το διαγωνισμό από 182 τηλεοπτικούς σταθμούς 72 διαφορετικών χωρών, αποφάσισε διεθνής κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του Γάλλου σκηνοθέτη Κλοντ Λελούς.
   Η ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του κύκλου Cinedoc "Αφιέρωμα στην Ιαπωνία" που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το CINEDOC

                                                                               Υπόθεση

   Υιοθετημένη με τον ζόρι από τον παππού της, η Sayome μεγάλωσε σ' ένα απομονωμένο γιαπωνέζικο χωριό, μακριά από τους γονείς της. 
    Έφυγε από την Ιαπωνία λίγο μετά τα 20, ακολουθώντας έναν Έλληνα ναυτικό στην Κρήτη. Εκεί αντικατέστησε την πατρίδα της με μια νέα κουλτούρα, νέα γλώσσα και οικογένεια.
   Τα νέα του θανάτου της μητέρας της, 35 χρόνια μετά, ενεργοποιούν την ανάγκη της επιστροφής της στο σπίτι. Παρακολουθούμε το ταξίδι της από την Κρήτη στην Ιαπωνία, σε αναζήτηση του παρελθόντος που άφησε πίσω.
   Μια ταινία για την οικογένεια, την ταυτότητα, την μνήμη, το καραόκε και τους ελληνικούς χορούς.


τρέιλερ της ταινίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN