Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

1ο βραβείο για τις "Άλπεις" του Γιώργου Λάνθιμου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σίδνεϋ



   Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Άλπεις" απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σίδνεϋ. Το βραβείο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 60.000 δολλαρίων.
   Όπως εξήγησε η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, Ρέιτσελ Γουόρντ, οι "Άλπεις" επελέγησαν γιατί "συνδυάζουν το πάθος, το μαύρο χιούμορ και την αίσθηση της απειλής", σε μια ταινία "που όσο απαιτητική είναι, τόσο ανταμείβει τον θεατή. Πρόκειται για μια λεπτά ισορροπημένη μελέτη της εξουσίας και της ταυτότητας, με άξονα τον παραλογισμό, ένα οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου».

Υπόθεση

   Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες. 




Πηγές: Αυγή 18-06-2012
             myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN