Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συναυλία Nicola Piovani στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών










    Ο Nicola Piovani, βραβευμένος με Όσκαρ μουσικής για την ταινία “Η Ζωή είναι Ωραία”, θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο γνωστά έργα του για τον κινηματογράφο διευθύνοντας την 50μελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται σε οθόνη πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες αυτές.
     Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 17 Μαϊου 2012, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 20:30
      Εκτός από τη μουσική για το "La vita è bella" (Η ζωή είναι ωραία), του Roberto Benigni, η οποία πέρα από το Όσκαρ του 1998 για την καλύτερη πρωτότυπη δραματική μουσική πήρε και υποψηφιότητα για τα βραβεία  Γκράμμυ το 2000 για την κατηγορία "Καλύτερη Ορχηστρική Μουσική Γραμμένη για Ταινία, Τηλέοραση ή Άλλα Οπτικά Μέσα" (όπου έχασε από τον Ράντυ Νιούμαν), ο Νίκολα Πιοβάνι μέχρι σήμερα έχει γράψει τη μουσική για πάνω από 130 !!! ταινίες.
   Από τα πιο δημοφιλή έργα μεταξύ άλλων αποτελούν και η μουσική για το φιλμ του Φεντερίκο Φελλίνι Intervista , η δεύτερη από τις τρεις συνεργασίες του με το διάσημο σκηνοθέτη με τις άλλες να αποτελούν τα Ginger και Fred και La voce della luna (Η φωνή του φεγγαριού).
   Τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε συνεργασίες με διάφορους Γάλλους σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων οι Danièle ThompsonPhilippe Lioret και Éric-Emmanuel Schmitt και έτσι το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού του έδωσε τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Φεστιβάλ των Καννών στις 21 Μαϊου 2008.
   Για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες ότι το όνομα Νίκολα Πιοβάνι αποτελούσε ψευδώνυμο του επίσης Ιταλού και επίσης συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, αλλά περισσότερο διάσημου, Ennio Morricone. Το γεγονός αυτό το χρησιμοποιεί ο Νίκολα Πιοβάνι σε δημόσιες ομιλίες του προκειμένου να αστειευτεί.


La vita e bella


Intervista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN