Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Κύκλος κινηματογράφου: "Γέλιο αλά ιταλικά" (2)



Δευτέρα 28 Μαΐου, ώρα 19.00

MINE VAGANTI

Σκηνοθεσία: Ferzan Özpetek. Πρωταγωνιστούν: Riccardo Scamarcio, Alessandro Preziosi, Nicole Grimaudo, Ennio Fantastichini. Παραγωγή: Ιταλία 2010/110’. Διάλογοι: ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους

     Ένας σεισμός κοντεύει να αλλάξει τις ισορροπίες στην οικογένεια Cantone, ιδιοκτήτρια ενός από τα πιο σημαντικά ζαχαροπλαστεία του Salento.
   Η επιστροφή του βενιαμίν, του νεαρού Tommaso, καθιστά την απόφαση να περάσει η διαχείριση της επιχείρησης στους γιούς της οικογενείας. Ο Tommaso είναι έτοιμος να ανατρέψει τα σχέδια του πατέρα δηλώνοντας του την ομοφυλοφιλία του και τη θέληση του να ακολουθήσει τις λογοτεχνικές του βλέψεις, αλλά τον προλαβαίνει ο Antonio, ο μεγαλύτερος του αδερφός, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια που κρατούσε πιστά τις υποθέσεις της οικογενείας, δηλώνει και ο ίδιος ομοφυλόφιλος με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το σπίτι και από την επιχείρηση. Για να μην θίξει την περηφάνια του πατέρα του ο Tommaso αναγκαστικά κρύβει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και ασχολείται προσωρινά με τις οικογενειακές υποχρεώσεις.
   Η ταινία είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο και στους κριτικούς: έχει συμμετάσχει και βραβευτεί στα David di Donatello 2010, Ciak d'oro 2010, Nastri d'argento 2010, Globi d'oro 2010. 
   Σε διεθνή επίπεδο το Tribeca Film Festival 2010 της απέμεινε το Premio Speciale della Giuria και το Moviemov Italian Film Festival της Bangkok το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Programma

Πληροφορίες
Ημερομηνία: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012
Ωράριο: 19.00
Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47)
Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σε συνεργασία με:

<Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το φυλλάδιο>



(επίσημο τρέιλερ της ταινίας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN