Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Bonnie και Clyde


   Στις 23 Μαϊου 1934, σε ενέδρα της αστυνομίας στην Λουϊζιάνα των ΗΠΑ σκοτώνεται το διάσημο ζευγάρι παρανόμων των Bonnie Parker και Clyde Barrow ή όπως έγιναν περισσότερο γνωστοί ως Μπόνι και Κλάιντ.
   Αιματοκύλισαν τις κεντρικές Η.Π.Α. ταξιδεύοντας με τη συμμορία τους, στην περίοδο 1932-34. (οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 1930). Ήταν υπεύθυνοι για το φόνο εννέα αστυνομικών και δεκάδων πολιτών.
   Χτυπούσαν κυρίως εξοχικά βενζινάδικα και μπακάλικα, αν και ο Κλάιντ έγινε περισσότερο γνωστός για τις 12 τράπεζες που λήστεψε
   Όταν σκοτώθηκαν από την αστυνομία ο Κλάιντ ήταν 25 ετών και η Μπόνι 24.

Για τη ζωή τους και τη δράση τους μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Bonnie_and_Clyde


   Το Χόλυγουντ έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με την ιστορία του διάσημου ζευγαριού παρανόμων. Τα πιο αξιοσημείωτα φίλμ ήταν τα ακόλουθα:

  • The Bonnie Parker Story (1958) του William Witney  με την Dorothy Provine στον πρωταγωνιστικό ρόλο
  • Το 1967, ο Arthur Penn σκηνοθέτησε την πιο γνωστή εκδοχή της ιστορίας, Bonnie and Clyde, με πρωταγωνιστές τους Warren Beatty και Faye Dunaway. Το φιλμ απέσπασε Όσκαρ δευτέρου γυναικείου ρόλου και κινηματογραφίας. Έσπασε πολλά κινηματογραφικά ταμπού και ενθάρρυνε σκηνοθέτες να παρουσιάζουν θέματα όπως το σεξ και η βία στις ταινίες τους. Να αναφέρουμε επίσης ότι το τέλος του φιλμ χαρακτηρίζεται ως "Η πιο αιματοβαμμένη σκηνή θανάτου στην ιστορία του κινηματογράφου"




Απόσπασμα από το "The Bonnie Parker Story" του 1958




τρέιλερ από το "Bonnie and Clyde " του 1967





το φινάλε της ταινίας του 1967



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN