Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

"Αν...": Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη




   Κιόλας από τις πρώτες λέξεις δείχνει απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό που κάνει. «Ήθελα πάρα πολύ να κάνω κινηματογράφο. Βέβαια, αυτό που έκανα στην τηλεόραση μου άρεσε τόσο πολύ, που περίμενα να τελειώσει ο κύκλος του και μετά να προχωρήσω στο σινεμά». 

   Εξάλλου, το «Αν…» είναι μια απόλυτα προσωπική υπόθεση, με τον ίδιο, πέρα από πρωταγωνιστής, να είναι και σκηνοθέτης-σεναριογράφος αυτής της σύγχρονης ερωτικής ιστορίας. «Η ταινία περιγράφει τη ζωή του Δημήτρη από το 2009 μέχρι το 2012 με ένα μεγάλο έρωτα και χωρίς αυτόν. Το “Αν…” είναι ένα φιλμ με δύο παράλληλα σενάρια στον ίδιο χρόνο, με κοινά γεγονότα και πρόσωπα, μια ιστορία με δύο πλευρές. Περιγράφει τι θα γινόταν αν ο Δημήτρης είχε βγει εκείνο το βράδυ έξω από το σπίτι στην Πλάκα γνωρίζοντας τη Χριστίνα και τι αν είχε καθίσει μέσα. Έχουμε δύο διαφορετικές εκδοχές: αυτή του “Έρωτα” και αυτή της “Μοναξιάς”», εξομολογείται ο Παπακαλιάτης. 

   Κάτι σαν όσα «δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή», σκέφτομαι κοιτάζοντας γι’ ακόμη μία φορά τα μουσκεμένα παπούτσια μου. Και όλη αυτή η ιστορία που έχει κυκλοφορήσει ότι το «Αν…» είναι ριμέικ ή σίκουελ του «Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα; «Δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Η ταινία έχει απολύτως ανεξάρτητο σενάριο. Η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχουν απλώς το ρόλο των αφηγητών στην ιστορία. Είναι ένας κινηματογραφικός φόρος τιμής στους δύο αγαπημένους ήρωες». 

   Τα παιδιά της παραγωγής ενημερώνουν τον Χριστόφορο ότι τα πάντα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν γύρισμα κι ένα απότομο «cut» διακόπτει τη συζήτηση… Η δράση μεταφέρεται στο πάρκινγκ του ALPHA, όπου το πρωταγωνιστικό ντουέτο Χριστόφορος Παπακαλιάτης-Μαρίνα Καλογήρου έχει ένα ερωτικό καβγαδάκι σε ένα κίτρινο Ντεσεβό υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο Χριστόφορος δίνει τις τελευταίες οδηγίες στους συνεργάτες του, που σχηματίζουν έναν κύκλο γύρω του όπως μια ομάδα μπάσκετ με τον κόουτς. Το μηχάνημα βροχής πιάνει δουλειά, ακούγεται η γνώριμη φράση «ήχος, κάμερα, πάμε…» το ζευγάρι μπαίνει στο ρετρό αμάξι, αρχίζει τη λογομαχία, η οποία καταλήγει με την έξαλλη Μαρίνα να ρίχνει μερικές ψιλές με ένα φάκελο στην πλάτη του Χριστόφορου. Φανταστείτε τι θα άκουσε η κοπέλα… 
   Ο Παπακαλιάτης κάνει κατοστάρι από το Ντεσεβό μέχρι το μόνιτορ για να τσεκάρει αν όλα πήγαν καλά. Φαίνεται από το τελειομανές βλέμμα του ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν ότι ο υποθετικός σύνδεσμος «αν» είναι λέξη άγνωστη στο κινηματογραφικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN