Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Dark Shadows

     Το έτος 1752, ο Joshua και η Naomi Collins, με τον μικρό γιο τους τον Barnabas, φεύγουν από το Λίβερπουλ της Αγγλίας για να αρχίσουν μια νέα ζωή στην Αμερική. Αλλά παρά το γεγονός ότι περνάνε στην άλλη πλευρά του ωκεανού δεν καταφέρνουν να γλυτώσουν από την κατάρα που μαστίζει την οικογένεια.
Είκοσι χρόνια μετά ο Barnabas έχει τον κόσμο στα πόδια του, η τουλάχιστον την πόλη του Collinsport, στο Μέην. Ως ιδιοκτήτης του Μεγάρου Collinwood o Barnabas είναι πλούσιος, ισχυρός, και αμετανότητος πλέιμπόι... μέχρι που κάνει το πολύ σοβαρό λάθος να ραγίσει την καρδιά της Angelique Bouchard. Μια μάγισσα, με όλη τη σημασία της λέξης, η Angelique τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μετατρέπει σε βρυκόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό. 
Διακόσια χρόνια αργότερα ο Barnabas κατά λάθος απελευθερώνεται και επανέρχεται στον κόσμο του 1972, ο οποίος είναι πλέον εντελώς αλλαγμένος σε σχέση με αυτόν που ήξερε. Επιστρέφει στην έπαυλή του, για να ανακαλύψει ότι το κάποτε μεγάλο αρχοντικό του έχει περιπέσει σε ερείπια. Οι δυσλειτουργικοί απόγονοί του είναι λίγο καλύτερα, καθένας από τους οποίους κρύβει τα δικά του μυστικά. Η αρχηγός της οικογένειας Elizabeth Collins Stoddard  έχει φέρει στο σπίτι την ψυχίατρο Δρ.. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter), για να την βοηθήσει με τα οικογενειακά της προβλήματα. Στο αρχοντικό ζουν επίσης ο άχρηστος αδερφός της Elizabeth, ο Roger Collins, η επαναστάτρια έφηβη κόρη της Carolyn Stoddard και ο επιφυλακτικός δεκάχρονος γιος του Roger ο David Collins. Το μυστήριο εκτείνεται πέρα από την οικογένεια, στον επιστάτη Willie Loomis, και την νέα νταντά του David την Victoria Winters
Ο βρυκόλακας καλείται να βοηθήσει τους απογόνους του για να λύσουν τα προβλήματά τους.
Άλλος ένας "περίεργος" χαρακτήρας, που υποδύεται ο Johnny Depp, στην νέα ταινία του Tim Burton "Dark Shadows". Η ταινία βασίζεται στην γοτθική σαπουνόπερα που παιζόταν στο ABC την περίοδο 1966-1971. (http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Shadows_(film) για περισσότερα).

Εκτός από τον Johnny Depp στον πρωταγωνιστικό ρόλο του βρυκόλακα Μπάρναμπας Κόλλινς (http://en.wikipedia.org/wiki/Barnabas_Collins) παίζουν ακόμα οι:

  • Thomas McDonell (ο μικρός Μπάρναμπας Κόλλινς).
  • Eva Green στο ρόλο της Angelique Bouchard, της μάγισσας που μεταμορφώνει τον Μπάρναμπας σε βρυκόλακα και βάζει μετά στο στόχαστρο και αυτόν και την οικογένειά του.
  • Η Michelle Pfeiffer στο ρόλο της Elizabeth Collins Stoddard, της αρχηγού της οικογενείας.
  • Ο Jonny Lee Miller στο ρόλο του Roger Collins του "άχρηστου" αδερφού της Elizabeth.
  • Η Chloë Moretz στο ρόλο της Carolyn Stoddard, της επαναστάτριας έφηβης κόρης της Elizabeth. 
  • Ο Gulliver McGrath στο ρόλο του David Collins, του "επιφυλακτικού" δεκάχρονου γιού του Roger.
  • Η Helena Bonham Carter στο ρόλο της Dr. Julia Hoffman, η ψυχίατρος που προσλαμβάνεται από την Elizabeth για να μένει στο μέγαρο και να λύσει τα οικογενειακά προβλήματα.
  • Ο Jackie Earle Haley στο ρόλο του Willie Loomis, του επιστάτη του αρχοντικού.
  • Η Bella Heathcote στο ρόλο της Victoria Winters, της νταντάς του David. Η Heathcote παίζει επίσης και τον ρόλο της Josette du Pres
  • Η Ray Shirley στο ρόλο της κας Johnson, της ηλικιωμένης υπηρέτριας του αρχοντικού. 
  • Ο Ivan Kaye στο ρόλο του Joshua Collins, του πατέρα του Barnabas Collins. 
  • Ο Alice Cooper σαν ο εαυτός του. 

Dark Shadows  (τρέιλερ της ταινίας με ελληνικού υποτίτλους)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN