Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

33 ημέρες



    Σαν σήμερα, στις 26 Απριλίου 1937, γερμανικά αλλά και ιταλικά πολεμικά αεροπλάνα, βομβαρδίζουν τη βασκική πόλη Γκερνίκα (Guernica), προκειμένου να υποστηρίξουν τον Ισπανό στρατηγό Φρανσίσκο Φράνκο που προσπαθούσε να ανατρέψει την βασκική και την ισπανική κυβέρνηση για να πάρει τον έλεγχο της Ισπανίας.
   Οι Γερμανοί μιλούσαν για περίπου 300 πολίτες νεκρούς ενώ οι Βάσκοι μιλούσαν για 1654 νεκρούς.
   Η καταστροφή της πόλης ήταν ολοκληρωτική. Το τραγικό αυτό γεγονός, αποτέλεσε την έμπνευση για τον Ισπανό καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος δημιούργησε το διάσημο σήμερα πίνακά του (που βλέπουμε και στην εικόνα παραπάνω) "Η καταστροφή της Γκερνίκα".
  Η ολοκλήρωση του πίνακα, (που τελείωσε τελικά στα μισά του Ιουνίου του 1937), πήρε στον Πικάσο 33 μέρες, που είναι και ο τίτλος της ταινίας (33 dias) που θα γυρίσει ο Ισπανός σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα.
  Η ταινία ασχολείται με την ψυχολογική μάχη που βίωνε ο Πικάσο όταν δημιουργούσε τον πίνακα, τη σχέση του με τη Γαλλίδα ερωμένη του Ντόρα Μαρ, που ήταν μαζί του όταν δημιουργούσε τον πίνακα, αλλά και την αντίδρασή του όταν καταστράφηκε τελικά η πόλη.
   Στο ρόλο του Πικάσο, θα είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος μάλιστα έχει πει ότι το σπίτι του στη Μάλαγα βρίσκεται μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το αντίστοιχο του Πικάσο.
  Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2012, και θα γίνουν σε Γκερνίκα και Παρίσι. (η ταινία θα μιλά και ισπανικά και γαλλικά). Ο προϋπολογισμός αναμένεται να φτάσει τα 7,9 εκατομμύρια δολάρια.
   Στο σενάριο έχουν συνεργαστεί με τον Σάουρα ο Ελίας Κερεχέτα και ο Γάλλος Λουί-Σαρλ Σιρζάκ, ενώ την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Idem 4 σε συνεργασία με τη Cinevedas.


 
   
http://en.wikipedia.org/wiki/Guernica (πληροφορίες για την πόλη)
http://en.wikipedia.org/wiki/Guernica_(painting) (πληροφορίες για τον πίνακα του Πικάσο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN